-
Koledzy sprawdzałem dziś w warsztacie temperature na wylocie z klimy i pokazuje 9.4 stopnia . Niby mówili że wszystko ok ale chciałem się upewnić czy właściwa?
Dodam że temperatura mierzona w nawiewie od strony pasażera tym co jest skierowany do góry na szybe czołową .
Dodano po 3 minutes:
I miernik jakiś laserowy także nwm czy wiarygodny ale taki mieli w warsztacie :D
-
A jaka była temp. zewnętrzna.
Naszczęście z S3 mini
-
27-29stopni :D wiadome że jak stała to temperatura rosła chyba , ale w środku było jakieś 15 wtedy :D
-
musisz jechać do warsztatu lub ją sprzedać bo działa zbyt dobrze i musisz z nią coś szybko zrobić :)
-
Jeszcze dodam że autkiem od momentu wyjechania z domu zrobiłem ok 25km w jedną strone , później autko stało godzine na słońcu i wróciłem 25km , ale jak po teście wsiadałem w krótkich spodenkach to skóra była zimna :D także z tyłu ;d
-
Jeżeli przy 30 st. na zewnątrz schładza do 10 st. to raczej dobrze działa :)
-
No to uspokoiliście :D fakt zrobiłem z 50km z przerwą godzinną na której autko sie grzało od nowa w środku :D a środku tak jak pisałem było 15-16 stopni maks a w nawiewie 9.4 :D
-
Ja tam na wylocie po 20 minutach pracy klimy gdzie na dworze bylo 25, mam 6.3 i chlodniej byc nie chce :P
-
Ja mierzyłem wczoraj "laserowym" przy około 29 stopniach- środkowy nawiew około 6,5 boczne około 9 stopni, jednak użytkuję jeszcze szkodę roomster gdzie w tym roku klima była nabita i temp. na nawiewie centralnym około czterech stopni. Oczywiście temperatura rośnie wraz ze wzrostem prędkości nawiewu. W skodzie potrafi rozwiać grzywę a w Alfie nawet na czwartym biegu i z wyjętym filtrem tylko lekko dmucha więc mam pytanie czy u was też tak jest czy może mój wentylator jest uszkodzony?
-
Tak niestety jest , ja w golfie próbowałem i też grzywę rozwiewa :D w alfie są dziwnie rozmieszczone te nawiewy :D