-
Zwarcie?
Witam wszystkich,
dziś przy wyjeżdżaniu z garażu przyp********em dość konkretnie w podjazd :/ W dalszej części dnia zaczęły się problem z autem, a dokładnie z elektryką. Gdy odblokowuję centralny z kluczyka, auto niemal zawsze zaczyna wyć (w końcu wyłączyłem syrenę, bo już nie dało się wytrzymać). Oczywiście migają kierunkowskazy, aczkolwiek tylko tył i prawa strona z przodu, lewa nie reaguje. Zauważyłem też, że jak już uporam się z alarmem naciskając odblokowanie ile wlezie i nareszcie jadę, kierunkowskaz przy włączeniu go żeby wykonać manewr, miga zdecydowanie szybciej niż przed feralnym porannym przyp*********em. :(
Co mogło się stać? Zwarcie? Błąd w kompie do skasowania?
Pozdrawiam i będę wdzięczny za każdą pomoc.
-
komp prawdę Ci powie...Zerknij na instalacje pod maską, sprawdź bezpieczniki, zerknij pod auto skoro spodem przy.......eś ale najlepiej podłącz FESa.
-
Poprawiają przekaźniki bo któryś niestyka.
Naszczęście z S3 mini
-
pewnie żarówka nie łączy w lewym kierunku i dla tego nie miga przy uruchomieniu alarmu i szybciej pracuje kierunek
-
-
Cytat:
Napisał
czester.91
wersja FL ?
Nie. 2003 przed fl.
-
sprawdz w tunelu srodkowym jest taki przekaznik swiatel ktory odpowiada za kierunki itp. tam jest sruba i jak sie ona poluzuje to wtedy jest rozwarcie i dzieje sie takie rzeczy... mi az dodatkowo auto gaslo