-
Witam.
Czy to dobry pomysł?
Szukam czegoś sportowego z tylnym napędem i charakterem, już od dłuższego czasu.
Ktoś w ogóle widział ten samochód na sprzedaż w ostatnim czasie?
To na razie tyle ;)
Pozdrawiam.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Dodano po 20 minutes:
Może kupię tą mięte od Clarksona :P
-
Każdy pomysł jest dobry byle podążał za nim odpowiedni budżet.
-
Im tańsza 75 w zakupie tym większy budżet będzie potrzebny w trakcie użytkowania.
-
No to wiadomo.
A po ile chodzą, powiedzmy, jeżdżące 75?
Środek może być rozwalony, kiedyś sobie zrobię.
Tylko żeby mechanicznie było w miarę ok i rdzy za bardzo nie było.
Takie sprawy jak łożyska itp to wiadomo, zawsze trzeba będzie wymienić.
-
Koles z forum ma 75 turbo do zhandlowania cos koło 4 tys. Wór bez dna jeśli chodzi o utrzymanie i serwisowanie
-
Im lepszy stan kupisz tym mniej problemów później. Gerenralnie bez 10-15k pln na zakup nie ma co szukać.
-
No to nie dobrze :/ Myślałem o czymś poniżej 10tyś i potem jeszcze coś wsadzić, żeby do lepszego stanu doprowadzić
Dodano po 2 minutes:
Ogólnie to myślałem nawet o lakierowaniu całej budy, ale to w przyszłości, dalekiej przyszłości, żeby tak wyśmigać autko do perfekcji.
No a na razie mieć jakąś wozidupe, która jako tako dawałaby radę.
-
Poniżej też coś pewnie znajdziesz ale bardziej jako auto hobbystyczne czyli więcej dłubania niż jazdy. W tych droższych/lepszych też będzie cały czas coś do zrobienia ale z reguly nie będą to problemy unieruchamiające auto.
-
Z tylnonapędówek, jeśli chodzi o Alfy, te w "normalnych" cenach to tylko: 75, Spider i piękna GTV (Alfetta)?
-
Na pierwszy samochod, jak chcesz cos z tylnym napedem i sportowego to kup sobie kolego bmw serii 3, najlepiej to starsze kanciaste 325i, mocy duzo, zabawy tez bo auto lekkie no i ekonomicznie tez to ten silnik do gazu jest idealny. Alfe 75 sobie kupisz kiedys, hobbystycznie.