-
olej + ceramizer jts
Witam, jestem posiadaczem silnika 2.0 jts, wiem ze powinno sie go zalewac olejem 10w60 ale pytanie dotyczy ceramizera, mam zamiar wlac olej liqui molly + ceramizer tej samej firmy, czy ceramizer nie zaszkodzi?, moze ktos ma z tym jakies doswiadczenia i moglby cos o tym napisac
-
-
no spoko tylko tam nic tresciwego odnosnie mojego silnika nie ma
-
Poza bezpośrednim wtryskiem paliwa i z tym idącym paru modyfikacja ten silnik nie jest jakiś inny od silnika TS i innych jednostek benzynowych. Poczytaj o opiniach ludzi którzy zastosowali ten wynalazek w swoich silnikach i zdecyduj czy chcesz go zastosować czy nie.
-
Ja u siebie w JTS wlałem ceramizer liqui molly pare kkm temu. Ani plusów ani minusów nie widzę :D
-
Nie wiem jak inne, ale ja też w moim 2.0 JTS wlałem ceramizer liqui molly. Zrobiłem kilka tyś km i zero różnicy.
-
Ładnie to tak reklamować?
Wysłane z S3
-
Czyli jedyny efekt, jaki daje użycie tego ceramizera, to efekt placebo ;)
-
Dla silnika prawdopodobnie tak.
Chociaż pośrednio przedłuża życie motoru bo jeżeli ktoś się bawi w domowego mechanika to zawsze trochę dobroci zrobi.
Za to cała gałąź przemysłu dodatków od produkcji zaczynając do reklamy i na dystrybucji kończąc ma się świetnie.
-
Niestety nowe silniki są tak projektowane, żeby nie pojeździły za długo. Fajnie o tym złomnik kiedyś napisał.