-
Strzela na gazeie
Witam. Auto to Ar 145 1.4 boxer zwykły najprostszy gaz mam mały problem auto strzela na gazie gdy chwile postoi to odpala normalnie ale gdy go zgaszę np.5 -10 min odpala strzela i zaraz gaśnie wystrzały są w okolicach filtra powietrza. Czasami gdy mi obroty spadną poniżej 900 gdy dodam gazu następuje wystrzał.
-
Brzmi jak świece i kable WN do wymiany.
-
Jak spóźniony zapłon:) Wykręć świece i zobacz ich stan oraz jaką mają przerwę. Jak ich dawno nie wymieniałeś to wymień, bo do bokserów akurat świece są tanie.
Ja następnym razem będe wywalał NGK które teraz kupiłem, a wstawie mu jakies dedykowane do LPG - np. ISKRA, bo NGK laser line to przerost formy nad trescią i cenowo jedna wychodzi jak 4 zwykłe:)
Sprawdź jeszcze jak wygląda filtr powietrza, czy przypadkiem nie jest już zabity.
Przydała by się też regulacja parownika jak to 2 generacja.
Odpalasz go na gazie, czy na PB.
-
Kable i świece do wymiany, miałem kiedyś ten sam problem, wymiana kabli i świec pomogła.
-
Potwierdzam, to co napisał DJBisonus, miałem ten sam problem. U mnie wystarczyła tylko wymiana świec. Co prawda słyszałem, że powinno wymieniać się razem i kable i świece, ale po wymianie samych świec wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam