-
alfa 156 do 7tys
Witam. Mam zamiar kupic swoje pierwsze autko no i strasznie podobaja mi sie alfa romeo 156, mam fundusz 6tys na auto silnik najlepiej 1.8 i 2tys dodatkowo na zalozenie sekwencji. Czy w tej cenie kupie juz cos ciekawego czy tylko na szrot? Znalazlem taka ta jest akurat z gazem nowym ale cos mi ta cena niska nie pasuje wiec pytam sie was wy juz sie orientujecie ile kosztuja alfy w tym roczniku i wyposazeniu mniej wiecej wiec ta jest z sekwencja nowa http://olx.pl/oferta/alfa-156-nowy-g...tml#d44938d899
a tutaj druga http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#59720e5b67
Prosze o opinie z góry dzieki .
-
Pomyśl dlaczego ktoś do auta montuje nawą instalację LPG lub robi remont progów i podłogi i sprzedaje za 5 kafli... Przecież to się kupy nie trzyma! W końcu masz 6 czy 7 kafli?
Czytałeś trochę o tym modelu i o tych silnikach czy po prostu podoba Ci się i już? Aaaa! Czas spędzony na forum - 8 min :D
-
Czytalem o alfie sporo ale nir mialem konta dopieto teraz zalozylem konto z pytaniem. Mam 6500na kupno w benzynce. Wlasnie mnie to zdziwilo dlatego pytam na forum czyli obydwie odpadaja tak? Czy za te fundusze kupie w miare ogarnieta alfke? A i co masz na mysli z tym modelem i silnikiem mozesz bardziej to wyjasnic chodzi ci o awaryjnosc czy co?
-
-
Drogie i gówniane (jeśli chodzi o trwałość) zawieszenie
Kłopotliwy i drogi w obsłudze silnik
Korozja progów i podłogi
Problemy z elektryką
Czyli ogólnie auto drogie w utrzymaniu, szczególnie jeśli patrzeć przez jego wartość rynkową. Czyli dasz na auto 6 kafli, wsadzisz z 5 i później sprzedasz za 5. No chyba, że będziesz miał pecha i zatrzesz silnik (o co wcale nie trudno) i sprzedasz auto za 1,5-2 tysiące.
Moja rada - omijaj gówno bo śmierdzi!
Pozdrawiam!
-
Uważam że za 6 tys kupisz trupa zdarzą sie przypadki że za małe pieniądze mozna kupic ładną alfe ale jedna na milon,dozbieraj kase lub kup inny samchod niż alfa romeo :)
-
a ile niby ma kosztować w miarę dobra ( w miarę bo to swoje lata już ma i cudów nie ma ) 156 w TS'ie z rocznika 98-00 ??
pomijając te dwie wskazane oferty i ich opis
pytam tak z ciekawości
ile ?
-
6 tys za TS i to jeszcze trupa z rocznika 2000- to trzeba być Steviem Wonderem przy kupnie chyba :)
Szroty chodzą za 2-3 tys...
-
po 2-3 to te zgazem
bez gazu 1700
za 6-7 to bym przebierał
-
156 jest jednym z bardziej awaryjnych aut.Poczytaj.Za 6 tyś. kupisz co najwyżej zajeżdżoną ruinę. Samochód kupuje się rozumem a nie sercem.Ochłoń i wtedy zastanów się na co cię stać.