-
Drazki kierownicze
Witam. Panowie, mam pytanie czy drazki kierownicze w 147 maja kasatory luzow ? Otoz mam wszystko wymienione poza wlasnie drazkami i na kierownicy lekki luz czasami. Wspominalem juz o tym w innym temacie. Podczas jazdy luzow nie ma zadnych - wystarczy malutki ruch kierownica i auto zmienia tor jazdy, luz czasami wystepuje na postoju ale tez nie zawsze, dlatego zastanawiam sie nad tym czy drazki kierownicze u nas w autkach maja kasatory luzow.
-
Nie mają.
A tak w ogóle to widział ktoś kiedyś drążki z możliwością kasowania luzu?
-
A gdzies na forum czy na googlu obilo mi sie takie vos o oczy.
Gesendet von meinem Xperia Arc
-
To może pomyliło Ci się z przekładnią.
Jest możliwość kasowania luzu, ale w przekładni kierowniczej - tam jest specjalna śruba regulacyjna.
Może właśnie Twój problem zostałby załatwiony poprzez skasowanie takiego luzu - no, ale z tym jest dużo roboty, bo trzeba opuścić belkę zawieszenia przedniego, aby uzyskać dostęp do tej śruby.
-
No wlasbie dziwne, ze luz nie zawsze jest.. Raz jest, a raz nie ma.. Najczesviej na wylaczonym silniku czuc lekki luz. Podczas jazdy albo nawet postoju z wlaczonym silnikiem jest wszystko ok. Kurde coraz wieksza zagadka robi sie moja Alfina.. Poczawczy od tego a skonvzywszy na zapalaniu stopu przy wcisnieciu sprzegla..
-
Może po prostu masz drążki do wymiany.
-
Drazki juz zakupione. Teraz tylko wymiana i zbieznosc. Wymieniac bede sam bo jak mi krzykneli 120 euro za strone i poltorej godziny pracy to parsknolem smiechem i podziekowalem.. Takie rzeczy tylko w kfz24 ;)
-
Jestem po wymianie drazkow, zbierznosci i wymiabie polosi od strony skrzyni biegow. Zadnych luzow na kierownicy juz nie ma, a winne okazaly sie calkowicie zajechane drazki, ktore w dodatku wogole nie byly drazkami od alfa romeo. Nie dosc ze nie te co byc powinny to w dodatku krotsze o prawie 2cm i tak wybite, ze moglyby robic spokojnie za grzechotke dla dziecka. Podobnie zreszta przegub wewnetrzny - mimo w sumie wielkiego pukania podczas jazdy nadawaly sie tylko na zlom. Teraz jazda Alfa znowu sprawia przyjemnosc i wiem czemu jednak bardziej kocham to auto niz nienawidze