-
Smieszny problem..
Troche to moze smieszne, ale zapalaja mi sie swiatla stopu po wcisnieciu sprzegla.. Ktos moze wie w czym problem?? Co sprawdzic??
Zauwazylem, ze stop zapala sie wtedy gdy wczesniej go uzylem, i potem.zmieniam hieg. Po kolejnym wcisnieciu hamulca wszystko wraca do normy.. Kurcze co tam moze byc powiazane ze soba?? Tempomat?? On ni zapalal stopu nawet gdy zwalnialem na manetce.. Hmm
Gesendet von meinem Xperia Arc
-
To wcale nie jest śmieszne.
Sprawdź na początek, co tam się dzieje pod pedałami. Zobacz, czy nie poluzowało się mocowanie włącznika świateł stop pod pedałem hamulca.
-
Czujnik siedzi na swoim miejsvu. Teraz podczas postoju wszystko jest ok. Dodam, ze wystarczy wsumie lekkie musniecie pedalu hamulca i swiatla juz sie zapalaja. Czy jest na tym wlaczniku jakas regulacja?? Ewentualnie czy bedzie on pasowal np od 147 1.6 ??
Raczej wydaje mi sie to czescia ktora powinna byc taka sama we wszystkich wersjach.
-
możesz spr w eper np nr części dla kilku modeli i coś się rozjaśni
-
Ktoś gdzieś pisał że ten czujnik ma chyba regulację więc zawsze możesz go wyciągnąć i zobaczyć.
-
Po zdjeciach to wyglada mi tak, ze gdyby sie nie dali tego normalnie wyregulowac to pewnie mozna bedziebten czpien plastikowy lekko zeszlifowac.. Normalnie wystarczy splunac na hamulec i juz sie stop swieci ;)
-
Nie pluj na hamulec, bo jeżeli nie masz gumowych dywaników to ci przemoknie podłoga i szybciej zgnije ;D
-
Hehe, podloga mi od strony kierowcy nie zgnije bo dostala w tamtym roku konkretna konserwacje przez nieszczelna maglownice ;-)
-
Mialem objaw w 147 ze nie gaslo swiatlo stop po puszczeniu hamulca - pomogla wymiana na nowy wylacznik. U Ciebie troche wyglada jakby zbyt czuly byl prog zalaczenia swiatel. Na poczatek odepnij czujnik przy sprzegle i zobacz czy pomoze. Nie pamietam keblkologii, ale moze gdzie cos sie zwiera. Sam nie wierze w to copisze, ale latwa sprawa wiec sprobuj.