-
Mokra podsufitka w GT
Witam - czy ktoś skutecznie poradził sobie w GT z mokrą podsufitką po myciu auta nad słupkami między szybą drzwi a boczną ? W skrajnej sytuacji po całonocnych deszczach nawet pasy na całej długości były mokre i musiałem suszyć wyciągając je całkowicie. Zaglądałem pod listwę na dachu - łączenie blach jest szczelne polakierowane bez korozji.
-
a masz pewnie antenę na dachu?
Może tamtędy zacieka i po blasze na boki się rozchodzi?
-
1 załącznik(i)
mi raz wepchało wodę przez uszczelkę nad drzwiami ( nie polecam śmigać z kolegą w deszczu z V w okolicy 190-220km/h ) :lol:
i mokro było nad szybą
zdjęcie uszczelki i silikon pod nią pomogło
konkretnie mówię o tej zaznaczonej na foto jako 1
a woda wlazła nad szybą i nad uszczelką - na foto nr 2
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=140574&stc=1
-
Miałem ten sam problem ze słupkiem od strony kierowcy.
Zrobiłem dokładnie tak jak bocian pisze czyli silikon pod uszczelkę i mam już ponad pół roku suchutką podsufitkę.
Myślałem, że tylko ja miałem taki problem a tu proszę wygląda na to, że jest to dość częsta usterka.
-
to na sylikon wklejaliscie uszczelke ta cala gumowa czy nad uszczelka sciagaliscie ten jakby plastik i plastik na sylikon? Mi dzisiaj tez po 2 dniu ciaglego deszczu zamokla podsufitka mniej wiecej od koncowki drzwi az do bagaznika. I wyciagnalem uszczelke gumowa i zauwazylem ze u gory tak jakby w rogu bylo wilgotno i w uszczelce przy koncowce drzwi jest taka jakby dziura ( jajko) wielkosci 5 mm na jakies 5 cm ale taka dziura jest na obydwoch uszczelkach... Mozecie pomoc co mam zdjac albo gdzie ten sylikon? Czy te fasolki czyms zakleic czy to sa specjalne dziury zeby odplyw wody byl?