-
Brak dźwięku w radiu
Witam, proszę o pomoc. W mojej belli nie słychać dźwięku z ICSa. Wszystko w ICSie działa nawiewy zmiana stacji tylko głosu nie ma. Proszę o szybką pomoc bo jutro wyjeżdżam nad może i nie za bardzo mam ochotę słuchać gadania mojej wspaniałej żony. Dlatego że wyjeżdżam jutro nie mam za bardzo czasu na szukanie co to może być (wiadomo pakowanie gratów przygotowania) Dziękuje z góry za pomoc.
-
Wyciągnij ICSa i sprawdź wtyczki.
-
No właśnie wyjąłem i posprawdzałem i nic. Ale chyba problemem jest połączenie z potencjometrem odpowiedzialnym za lewe pokrętło. To od głosu. Jest tam takie łączenie i to chyba jest problem. Zaraz zejdę i zamontuję ICSa i zobaczymy.
-
Potencjometry są łączone z płytą taśmą i mają wtyczkę na końcu. Może nie wciśnięte do końca? Albo naderwany przewód?
-
i co udało sie naprawić?
a gdzie wyjeżdżasz kolego jesli można wiedzieć bo jak gdzieś blisko mnie to można by się spotkać :P
-
No niestety nie udało się, właśnie wracam ICS podłączony wszystko działa a dźwięku jak nie było tak nie ma. Znowu rozłożony na stole i myślę co może być niekaman. Zdaje mi się że albo potencjometr sam albo ta taśma która łączy potencjometr z płytą. Niestety nie ma jak sprawdzić, przynajmniej ja nie mam pojęcia. Trzeba kupić potencjometr z taśmą i zobaczyć, a jak nie to ICKA jakiegoś nowego. Niestety raczej zostało mi słuchanie małżonki heeeh. A jeżeli chodzi o wyjazd to jedziemy w ciemno, chcę dziecku pokazać morze więc nieważne gdzie.
-
Tez tak miałem, przyczyną była wtyczka przy wzmacniaczu - po prostu wypadła bo zgubiłem zabezpieczenie
-
Kurde złożony, znowu rozłożony i nic. Wszystko działa a głosu jak nie było tak nie ma. Mam pytanie czy może sam potencjometr może paść? Włączanie i wyłączanie na pokrętle działa ale tak jak gdyby nie działał i było by przyciszone radio i nie dało się podgłośnic. Zna może ktoś jakiegoś magika w pobliżu KOŁA, KŁODAWY który może coś na to poradzi?
-
A może. Po prostu końcówka mocy padla?
-
Hmmm. Jeżeli końcówka to nie za ciekawie chyba?? Nie znam się. Mam nadzieję że to potencjometr (nadzieja matką głupich heeh). Najlepsze jest to że jestem na urlopie w okolicach Koła i kompletnie nie znam tutaj nikogo kto by mógł w jakiś sposób zdiagnozować co to może być. Może ktoś zna jakiegoś porządnego fachowca który najpierw myśli co ma zrobić a nie od razu mówi ile to będzie kosztować.