-
Pęknięty Intercooler!!!
Witam, moja Alfa ma dziwne objawy ostatnio chcialam ją odpalic odpaliła po czym zaczęła się trzepac i zgasła, później w ogole nie chciala odpalic. Scholowali ją do mechanika mechanik wymienił zawór od pompy powiedzial że to było przyczyną. Alfa nie przejechała nawet 10km i stało się dokaldnie to samo zaczęła się trzepac i nie chciała odpalic. Oddałam ją znowu do mechanika powiedzial mi że teraz to wina pękniętego intercoolera mam pytanie czy to może byc prawda??? Wydałam już ponad 600zł i teraz czeka mnie podobny koszt a słyszałam że to może jest wina pompy paliwa a nie intercoolera. Prosze napiszcie co o tym sądzicie...
-
A jakąś diagnostykę komputerową to ci ten mechanik robił? - bez niej to i pół osprzętu możesz wymienić a problem pozostanie....
-
Niech ten partacz Tobie zwróci pieniądze za naprawy, które nie pomogły. Wymienił sprawne części. I poszukaj innego ogarniętego.
-
podpinali ją do komputera i komputer niby nic nie wykryl.... Czyli mówicie ze to nie wina intercoolera że sie jej tak dzieje? Zawsze jeździłam do sprawdzonego mechanika ale mial bardzo duzo pracy a mi zalezało na czasie i pojechala do innego no mam teraz tragedie....
-
Pęknięcie intercoolera jest do ogarnięcia bez problemów - dwie osoby i kanał, jedna robi przegazówkę, a druga nawet ręka sprawdza jego szczelność
-
Niemozliwe aby przyczyną takiego zachowania był pęknięty Intercooler. Jakby rzeczywiście byk pęknięty to Alfa odpalałaby normalnie. Na jalowych chodzilaby jak należy. Dopiero podczas jazdy odczuwalbys brak mocy i zaobserwowałbyś kopcenie na czarno. No i syczalbyś syk spod maski podczas przyspieszania. Nie daj się zrobić...
Przepraszam za błędy... Telefon :-)
-
To nie mechanik tylko znachor . Ale tak jest już z nimi mi za wymiane uszczelki pod głowicą powiedział 1500 pln a jak spytałem czy ma blokady do rozrządu to powiedział Po co .
-
Sprawdź czy podczas tego trzepotania wydobywa się biały dym z tłumika. Jeśli tak to silnik dostaje za mało paliwa przyczyny mogą być różne: pompa, filtr, przewody,