-
AR 145 1.4 TS w LPG
Witam :) Chciałbym zadać pytanie dotyczące instalacji LPG w mojej AR 145 1.4 TwinSpark. Po prostu chciałbym się dowiedzieć jaka instalacja byłaby najlepsza, czy te silniki tolerują gaz i czy w ogóle byłoby to opłacalne :) Trochę za bardzo po kieszeni czuć ten jej temperament :D Głównym problemem jest to że muszę jak najszybciej podjąć decyzję czy gazować czy nie.
Dziękuje i pozdrawiam :)
-
podepnę się
auto to Alfa 1.4 TS
sekwencja Stag 200, wtryskiwacze czarne Regi, reduktor Alaska
na benzynie jest wszystko dobrze
na gazie potrafi nieraz zgasnąć na wolnych obrotach, jak jej wcisnąć mocno gaz to się dusi
poza tym jadąc na gazie na wysokich obrotach jak puści się gaz potrafi mocno strzelić w wydech
jakieś sugestie ?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/10/393.jpg
-
z tego co widze są za duże dysze bo mają takie same czasy jak benzyna a mapa dalej delikatnie uboga po drugie trzeba zobaczyć czy reduktor nie przepuszcza gazu i jakie są czasy wtrysków na samej benzynie zobaczyć jak pracuje sonda na benzynie a jak na gazie.powyłancać po kolej wtryski gazowe i zobaczyć czy równa sie na gazie może to wtyryskiwacze przepuszczają to na sam początek ja bym sprawdzał no może w innej kolejności ale inaczej wygląda teoria a inaczej praktyka myśle że chociaż troche pomoge
-
założyłem regi zamiast waldemarów i podczas pierwszej kalibracji wyskoczył mi komunikat o za dużych dyszach
później już nie
-
Ale strzelania już nie ma? Bo może to problem z kablami lub cewkami?
-
strzelać przestał
założyłem mniejsze dysze i teraz czas wtrysku gazu jest większy o 1ms od benzyny
-