-
Xenony w 156 po lifcie
moze ktos ma pojecie jak ustawic xenony w moim autku bo mi w dol swieca a zadnych pokretel tam nie widze
chyba w koncu sciagne lampe i sam zobacze jak to sie tam robi bo jak narazie zaden warsztat nie chce sie tego podjac a fiata lub aso mam daleko
pozdro
-
moze juz ktos gdzies slyszal ja sie reguluje xenony??
-
zapewne popsuł ci się silniczek od samopoziomowania.
-
Tak rozwalil ci się mechanizm samopoziomujący
-
nie wiem jak jest w twojej alfie,ale w niektórych autach w podobnym roczniku xenony reguluje się przez podpięcie do komputera.:confused:
samemu możesz nic nie zdziałać...:(
-
tzn wydaje mi sie ze wszystko sie zaczelo od momentu jak zmienilem kola na 17
po przekreceniu kluczyka w stacyjce obydwie lampy ida w gore ale za malo i efekcie czego swieca 2 metry do przodu
zapewne popsuł ci się silniczek od samopoziomowania.
- a gdzie mozna go znalezc i jak wymienic probowalem ogladac lampe w poszukiwaniu jakiejs regulacji czy czegokolwiek ale nawet lampy bez sciagania zderzaka sie raczej nie da sciagnac
moze ktos wie jak mozna to zdiagnozowac lub ewentualnie ruszyc z miejsca bo dodam ze wlasnie wrocilem od ''specjalisty od alf'' i mi poradzil ze moze mi wyciagnac silniczki i ustawic na stale ale to nie jest rozwiazanie wysmialem go i pozegnalem
-
być może jak podniosłeś auto do góry przy zmianie kół coś się odłączyło od czujników systemu samopoziomowania i teraz wszystko głupieje.:confused:
szukaj tego ustrojstwa w okolicach tylnego zawieszenia.:rolleyes:
czegoś w rodzaju łączników stabilizatora z wtyczkami.(nie myl z czujnikiem ABS)
to taka moja sugestia...
-
czyli one sa w tylnich kolach?
a ja zawsze myslalem ze w przednich lub w lampach
wiem ze w 166 sa w zawieszeniu ale nikt nigdy nic nie wspominal o 156 wiec pierwszy krok bedzie jutro sprawdze te czujniki
i jeszcze jedno ciekawe czy samemu mozna je jakos podregulowac tzn np zasymulowac ze auto wysoko stoi i oszukac czujnik czy cos takiego w koncu to tylko czujnik
-
no nie wiem czy trzeba cokolwiek oszukiwać, przecież do 156 można było zamówić 17" fabrycznie więc może po prostu coś się zacięło. Samochód poszedł równo w górę przodem i tyłem. U mnie sytuacja wygląda tak - zimówki mam alu 15", a na lato wrzucam oryginalne 16" - świeci tak samo. Autopoziomowanie działa bez zarzutu.
-
ok jutro sprawdze moze wystarczy tylko przeczyscic
dzieki wszystkim nareszcie sie cos w temacie ruszylo tylko czy moglby ktos potwierdzic ze te czujniki sa napewno z tylu?