Witam serdecznie mam prośbę do was posiadam w belli ksenony. Silniczki chodzą ksenon po włąnczeniu chodzi góra duł lecz światła świeca nisko i nie da rady ich wyregulować ręncznie bo jak reguluje to nic się nie dzieje proszę o pomoć
Printable View
Witam serdecznie mam prośbę do was posiadam w belli ksenony. Silniczki chodzą ksenon po włąnczeniu chodzi góra duł lecz światła świeca nisko i nie da rady ich wyregulować ręncznie bo jak reguluje to nic się nie dzieje proszę o pomoć
Dwie wersje.
1. Urwane te śruby od regulacji (plastik)
2. Przegiąłeś w którąś stronę i śruba wyskoczyła z "jabłka".
Tak czy siak czeka Cię wyciągnięcie reflektorów i sprawdzenie o co kaman. Ewentualnie kupienie części ale to się może nie udać. Zazwyczaj sprzedają całe lampy.
To ksenony więc nic nie reguluj samodzielnie - masz uszkodzony czujnik poziomowania auta
Ale ręcznie normalnie by je podniósł nawet jak ksenon ma uszkodzony i kładzie lampy. A skoro nie może to ma uszkodzone te śruby.
Marek ma racje.
Tak :sarcastic: słuszna uwaga, bo nie raz się spotkałem że maciaszczyki kręcili tą drugą :sarcastic: na forum też już było kilku mocarzy :)
panowie czyli mam urwane śruby czy uszkodzone czujniki?? czy jechać na kalibracje ksenonów do ASO ale po włączeniu świateł ksenon rusza się w górę i w dół
Moim zdaniem jest tak jak napisałem. Bez względu na uszkodzone poziomowanie ręcznie powinieneś podnieść albo opuścić światła. A skoro sam tego nie będziesz robić to po prostu jedź niech Ci naprawią.
myślałem że sam ogarnę temat a gdzie to jechać z tymi lampami żeby mi zrobili??