-
Klapka wlewu paliwa
Witam, kupiłem niedawno Giuliette i mam problem z klapką paliwa. Gdy zamykam samochód pilotem to nie blokuje mi się klapka wlewu paliwa. Muszę kilka razy zamknąć i otworzyć auto, aż klapka się zablokuje. Czy ktoś miał już podobny problem, bądz zna odpowiedz? Przeszukałem fora i nikt nie wspomina o takim przypadku.
z góry dziękuje za pomoc
-
Sworzeń blokujący może ci się przycierać. Możesz spróbować WD40 - jak nie pomoże to reklamuj
-
Dokładnie. Przesmaruj go, ale raczej smarem silikonowym.
-
Witam
U mnie klapka wlewu dostała duży luz na zawiasie.
Co z tym robić? Zna ktoś taki przypadek?
-
Duży luz to pewnie ja ktoś wyłamał za mocno otwierając albo chciał zamknąć jak był zamknięty samochód -wymiana wyleczy
-
Tak klapkę zniszczył nalewacz na stacji bo próbował zamknąć klapkę jak auto było zamknięte.
Nowy mechanizm już mam.
Potrzebuję instrukcję jak to się wymienia. Ktoś może takową ma?
-
1 załącznik(i)
Jeśli ktoś ma problemy z niedomykającą klapką wlewu paliwa radzę skontrolować ten zatrzask - wyciera się plastik :eek:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=185789&stc=1
-
Wystarczy podpiłować prowadnice ( u mnie akurat dolna haczyła) drobnym pilniczkiem i po problemie.
-
Wczoraj temat przeczytałem dzisiaj Julka postanowiła zrobić psikusa i nie mogłem otworzyć klapki xd zrobiłem 3km i sie zorientowałem że jednak się otworzyła.. Ile kosztuje wymiana klapki?
-
A po co ją chcesz wymieniać?