-
Pompa wody ?
Witam. Zakupiłem częściową kuracje odmładzającą do mojej belli, a dokładnie zestaw rozrządu. Wszystkie firmy produktów znałem bo troche czytałem, ale zastanawia mnie pompa wody o której nie mogę znaleźć jednoznacznej oceny. Mianowicie jest to pompa GRAF PA1085 (innych ze znanych firm nie było), ktoś ja z was montował w 1.9 jtd 16v i mógłby zdać opinie? Reszta zestawu to pasek Dayco, rolki INA... PS. Są dwa rodzaje rolki prowadzącej, nie znałem nr silnika wiec sprzedający spytał o emisje spalin euro, jak auto sprowadzałem to była naklejka EURO 4, ale nie mam 100% pewności że ta naklejka odwzorowywała rzeczywistość. Mam nadzieje że będzie pasować bo w weekend to za dużo części mi nie pozamawiają wrazie złego wyboru.
-
ja mam alfe Po lifcie 1/9 16v 150km, jak chcesz to tez mialem ten problem z rolkami, kazali szuuukac w ksiaaazce, potem numeru silnika gdzies pod maska.... i dzwonilem do salonu alfy do serwisu. Podalem im vin i podali mi numery czesci do rozrzadu oryginalne oraz zamienniki. Poszedlem w oryginalny, wszystko SKF + pasek "getsa?" :p jak rozrzad u ciebie jest ten sam moge podzielic sie numerami czesci, chociaz lepiej zadzwon do serwisu, za polaczenie zaplacisz 20gr a masz numery czesci i koniec problemu na przyszlosc :p
-
Na szczescie wszystko pasowało, INA tez oryginały, mam nadzieje ze ta pompa sie spisze
Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka