Siemka chłopaki chciałbym sie dowiedziec czy w alfie 164 3.0 przy wymianie rozrzadu trzeba wyjmowac silnik??? bo tam raczej jest bardzo trudny dostep
Printable View
Siemka chłopaki chciałbym sie dowiedziec czy w alfie 164 3.0 przy wymianie rozrzadu trzeba wyjmowac silnik??? bo tam raczej jest bardzo trudny dostep
Nie trzeba.
wystarczy zdjac prawe kolo i nadkole
Dzięki a czy mozne to wymienic u siebie bez kanału... :)
To sie wiąże z blokadą krzywek zaworowych.... musisz mieć sprzęt odpowiedni do tego. Jak dobrze pokombinujesz to zrobisz.
witaj.
do wymiany rozrzadu kanal nie potrzebny.
bardziej przydatny jest dobry podnosnik ;)
ale fakt faktem jes tze dostep jest straszny no i trzeba zdjac gorny wieszak silnika.
pozdrawiam.
Wsztsko można zrobić samemu w garazu, czy na podwórku. Co prawda dostęp nie jest najlepszy, ale wszytsko da rade.
Tak jak koledzy wspomnieli wcześniej,że trzeba zdjąć koło, nadkole i jeszcze osłone wału korbowego, która przyeczpiona jest do nadkola(u mnie w 155 jest :) ).
W tej wersji V6(12V) nie jest trudno wymienić rozrząd,więc nawet jak zrobisz dobre znaki farbą to też dasz rade.
i mnie to czeka ,ale sama to raczej tego nie zrobie jak myslicie :lol:
zależy .. ;) .. jak to bedzie Twoj "pierwszy raz" to .. postaraj sie o "oko" specjalisty ktory bedzie nad Toba czuwał :DCytat:
Napisał andzia
Nie tylko o oko specjalisty sie postaram tylko o jego calego lubie moja pszczolke ale taka zdolna to nie jestem zeby ja naprawiac.....i chyba tylko w takich momentach zaluje ze nie jestem facetem.
Jedż na chodecka 1d tam jest miły chłopak który sie na tym znaCytat:
Napisał andzia