-
Nic nie działa :(
Witam! otóż mam mały problemik.Po właczeniu ładowarki telefonu do gniazda zapalniczki nagle pogasły mi wszystkie kontrolki , padł obrotomierz, prędkościomierz , i tylne pozycyjne. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki (chyba) i przekażniki i wszystko ok.Może cos z komputerem??Tylko że autko pali i jeżdzi normalnie
-
zacznij od bezpiecznikow tylko nie chyba...a napewno :)
-
Nad bezpiecznikami tymi głównymi jest jeszcze jeden rząd powyżej - sprawdź tam .
-
tak jak przedmówca mówi sprawdź te nad głównymi bezpiecznikami jest bich tam bojdajże 7. mi się jeden z nich przepalił nie miałem kierunków nawiewu podgrzewania i wycieraczek :P
-
Witam ponownie! usterka usunięta.-przepalony bezpiecznik o którego położenia bez Was bym sie pewnie długo nie dowiedział!Dziękuję za podpowiedźi!!Pozdrawiam serdecznie.
-
No to ja dodam jeszcze pięć groszy od siebie bo miałem podobny problem, nie działały kierunki i awaryjne. Są trzy możliwości dla których nie będą działać kierunki i awaryjne:
1) upalony bezpiecznik,
2) rozpięty włącznik awaryjnych pod regulacją nawiewów, który zamyka przecież elektryczny obieg kierunków,
3) niebieski przekaźnik pod obudową kierownicy [AR 156] z trzema blaszkami
Dziś nie miałem kierunków i awaryjnych, ludzie na rondach i skrzyżowaniach klęli na mnie, ale cóż mogłem poradzić. Okazało się że przekaźnik luźno siedział w kostce która go trzyma i przy wibracjach blaszki traciły styk z kostką. Pomogło delikatnie przesmarowanie blaszek smarem miedziowanym który poprawia przewodność i lekkie odgięcie blaszek do zewnątrz, tak aby po włożeniu do kostki przekaźnik sztywno siedział. Po włożeniu nasz przekaźnik elegancko sobie pyka i problem naprawiony.