-
Kilka spraw z nowa GT
Witam od dzisiaj jestem posiadaczem Alfy GT i mam w związku z tym kilka pytań:
1- klimatyzacja u mnie nie działa przy próbie włączenia jej nic się nie dzieje jak i nie widać aby sprzegielko sprężarki się włączało nie słychać tez żadnego pykania przy włączaniu
2- siedzenie pasażera po odchyleniu go zaciął się przycisk i teraz fotel nie zaskakuje i ciągle się składa
3- czujnik zamknięcia klapy bagażnika najprawdopodobniej nie działa co można z tym zrobić ?
4- plastiki mocujące tylna półkę bagażnika mam połamane przez co się ona nie trzy
5- kierunkowskazy lewy wszystkie działają ale przy włączeniu ich kontrolki na zegarach szybko migają tak jak by gdzieś nie było masy gdzie jej szukać
6- sprzęgło dość ciężko chodzi, docisk czy tłoczek sprzęgła ?
-
gratulujemy zakupu padaki, przy odrobine chęci, i użyciu szukajki znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania.
pzd.
-
george ale mu pomogłeś......
-
no, ty także...jakoś nie widze żadnej odpowiedzi z twojej strony!! a taki oblatany user powinien strzelić tu elaborat jak np o smugach chemicznych :):):):):):):):):):):):):)
rozumiem że potrzebna jest pomoc w skomplikowanych sprawach, ale bez żadnego trudu znajdzie przy odrobinie chęci odpowiedzi na swoje pytania używajac szukajki.
pzd.
-
Gratuluje zakupu auta. Sam jestem właścicielem od niedawna i po pół roku mój zachwyt wciąż rośnie a każda chwila spędzona w GT powoduje uśmiech od ucha do ucha. I te pogardliwe spojrzenia właścicieli szmelcwagenów spowodowane zazdrością... Bezcenne ;)
Wracając do tematu:
1- Sprawdź bezpieczniki (instrukcję z rozpiską bezpieczników w GT znajdziesz na niejednym serwerze, ewentualnie jeśli nie radzisz sobie w necie podaj maila, postaram się pomóc). Jeśli są ok to proponuje zawitać do serwisu klimatyzacji. Być może brakuje czynnika i automatycznie rozłącza klimę. Opcji jest miliard.
2- Nie mam pojęcia. Ja bym wziął śrubokręt i WD-40.
3- Primo-> Wyczyścić / Secundo -> wymienić
4- Wymienić
5- Sprawdź czy ktoś nie włożył badziewnych Ledów zamiast żarówek włóknowych. Jeśli wszystkie się palą i nie są to Led-y to pewnie do wymiany przerywacz kierunkowskazów.
6- Jeśli masz JTD to przyczyną może być siłownik sprzęgła, pompa sprzęgła, docisk. Najlepiej udaj się do sprawdzonego mechanika. GT posiada hydraulicznie sterowane sprzęgło. Sprawdź ilość płynu hamulcowego.
Napisałem tyle ile wiedziałem :)
-
-
jutro na spokojnie sobie wszystko przejże i zdam relacje co zrobiłem a czego nie udało mi się naprawić
takie pytanie czy GT ma czujnik wody w filtrze paliwa bo nie wiem czy wymieniać i czy aby dostać się do filtra powietrza muszę ściągać aku + skrzynkę bezpieczników ?
-
Co do zamka klapy, o ile o nim mowa, to pasuje od 147 a jest dużo tańszy. zamek jest nierozbieralny, wiec jakaś poważniejsza naprawa nie wchodzi w gre.
-
zobaczymy raczej jest jakiś problem przyciskiem bo cały czas mam komunikat o otwartej w razie czego kupie nowy zamek
-
w filtrze paliwa jest czujnik, i powinien byc podłaczony, ale zdarza sie ze mechanicy wyrzucają go z filtrami.
jak sie swieci nie zamknięta klapa to zamek do wym.
pzd