Witam po wymianie klocków nie mam hamulca ręcznego .. Tłoczki zostały wkręcone , ale zapomniałem linek ściągnąć .
Co można teraz na to poradzić jakiś sposób czy co mam zrobić teraz.
Printable View
Witam po wymianie klocków nie mam hamulca ręcznego .. Tłoczki zostały wkręcone , ale zapomniałem linek ściągnąć .
Co można teraz na to poradzić jakiś sposób czy co mam zrobić teraz.
Wkręcanie tłoczka nie rusza mechanizmu ręcznego.
Sprawdź czy ręczny rusza wajhą zacisku.
Zadymił diesel!
Musi ruszać , bo jak zaciągnę ręczny tak naprawdę mocno , wręcz na ostatnie ząbki to łapie bardzo dobrze. ale jak zaciągam na kilka ząbków to też łapie , ale nie tak mocno żeby zatrzymać samochód .
A kręciłeś regulatorem linki znajdującym się obok wajchy ręcznego?
Wysłane przez Tapatalk
Tak kręciłem , naciągnąłem ją dość sporo.
Zaciski dobrze ci chodzą w prowadnicach, nie blokuje ich?
Poluzuj całkowicie linkę ręcznego, podeptaj trochę nożnym, niech się tłoczki ustawią na swojej pozycji przy spuszczonym ręcznym i dopiero potem naciągaj linkę.
Ile kuł masz zblokowanych ?
Wysłane przez Tapatalk
Sprawa prosta jak budowa cepa.Milion razy opisywana.Wypinasz linki,tłoczki wkręcasz,po wymianie klocków naciskasz kilkukrotnie pedał hamulca.Podłączasz linki.Ręczny brzytwa.Zmiana kolejności spowoduje że samoregulatory w cylindrka nie przestawią się i możesz linkę naciągać i nie wiadomo co jeszcze a ręcznego nie będzie!
Dodano po 6 minutes:
Na to już za późno.Tłoczek docisnął już klocek do tarczy i samo-regulator nie cofnie się.
Powinien się cofnąć. W końcu zużywają się klocki i według tego co mówisz, w miarę zużywania się ręczny by się podnosił, a tak nie jest.