-
Audio Blaupunkta w 156
Witam.
Duzo pisano na grupie o cienkich głośnikach oryginalnych w AR 156. Sam tego doświadczyłem mając podczas zakupu wstawiony jakiś wysoki model kaseciaka JVC (złote gniazda z tyłu itp.). Tani jakiś Pioneer też tak nędznie grał, tak plastikowo, sztucznie.
ALE... wsadziłem swoje stare dobre Blaupunkt Casablanca CD50 i już nie musiałem głośników zmieniać. Wyciska wszystkie poty a nawet nieźle basują te papierówki.
Niestety sprzęt wiekowy i zaczyna mi juz śfirować...
Pytanko mam - ktos ma może u siebie Blaupunkta Memphis MP66 ?
Nie mam mozliwości przetestowac przed zakupem a nie chciałbym wtopić z modelem.
Blaupunkt London RDM169 jeszcze lepiej grał, ale to juz zabytek niestety i czas go strawił.
Pozdrawiam.
-
Oryginalnie w Alfie po lifcie montowany byl Blaupunkt, ale jaki model to nie wiem. W kazdym badz razie u mnie tez jest, ale efekt dzwiekowy marny, z tego co sie orientowalem to kwestia przede wszystkim glosnikow, dlatego chyba wkrotce jakies lepsze zajma ich miejsce.
Pozdrawiam.
- Rafal
-
Ja mam Barcelona MP35 - przy czym glosniki zmienialem na inne bo oryginalne strasznie slabiutkie byly. Brzmienie Blaupunkt daje nawet nawet, chociaz zeby to dobrze stwierdzic trzeba zarzucic Audio CD a nie MP3 - gdzie kazdy plik jest inaczej zrobiony (inne bitrate'y, GEQ i inne). Tuner jest taki sobie - na pewno lepszy masz w pionku albo Alpine - ale to kwestia czy sluchasz Cd czy radia :)
-
u mnie blaupunkt casablanca mp 56 i głośniki blaupunkta efekt niesamowity głośniki wraz z twiterami po malej przeróbce pasują w otwory po starych twitach
-