-
1 załącznik(i)
Powtarzający się błąd
Hej.
mam pytanie czy wiecie jeszcze jakie mogą być przyczyny występujących co jakiś czas tych błędów bo ja już nie mam pomysłów :/ egr, turbo wszystkie doloty wyczyściłem czujnik doładowania również i dalej to się powtarza co jakiś czas?
Cały czas coś dziś odkryłem też, że mam wodę pod wycieraczka od strony kierowcy :( wiec czeka mnie w weekend większy przegląd co i jak ;/
-
Czyszczenie nie naprawia uszkodzonego układu doładowania ani czujnika.
Zadymił diesel!
-
Ale czujnik zmieniony jest:) i coz tam moze byc uszkodzone?
-
zobacz czy nie masz dziury w dolocie lub wydechu. u mnie mimo że mam twardy dolot to się błąd doładowania pojawiał ale się okazało że mam przepaloną plecionkę, po naprawie zero błędów.
-
Rury sa cale wygladaja zdrowo :( a mowisz o jakiej plecionce
-
tłumik drgań wydechu, złacze elastyczne lub nazwij jak chcesz. zobacz czy nie masz zbytnio okopconej podłogi wokoło rur wydechu.
-
W weekend wezme sie za auto wstawie do garaż i bede szukac. W ostatecznosci oddam auto do mechanik czego bardzo bym niechcial bo malo tu fachowcow
-
i to ma być niby przyczyną błędow z doładowaniem? Dziura w wydechu? Kiepski żart
Zrób logi. Turbo pewnie przebija. Geometria zacina itp itd
-
mały_777 jeśli byś się troche znał na przepływach i oporach to byś wiedział, a jeśli nie wiesz to idź do SZKOŁY to nie żart
-
Błędy są od tego co napisałem. Ew. jeszcze EGR i niesprawny overboost. Logi rozwiążą wątpliwości i tyle w temacie.