Kiedy puszczam gaz wskazuje mi spalanie 2,0 i to jest minimum. Czy jest możliwe że ktoś zawyżył sobie zegar zeby pokazywał realne spalanie ?
Printable View
Kiedy puszczam gaz wskazuje mi spalanie 2,0 i to jest minimum. Czy jest możliwe że ktoś zawyżył sobie zegar zeby pokazywał realne spalanie ?
Witam Kolegę!
NIe wiem, czy ktoś zawyżył spalanie, ale mogę Ci napisać, że w mojej 147 jest tak samo :-)
Jeszcze się zorientujesz, że to wszytko (to co pokazuje komputer)można między bajki włożyc....
W 159 rowniez minimum to 2l.
pzdr
W GT minimum to tez 2L, co wydaje sie bzdura, bo w nowych dieslach przy hamowaniu silnikiem paliwo jest odcinane. Tak czy inaczej ogolne wskazania sa bardzo precyzyjne - spalanie rzeczywiste rozni sie od komputera o 0.1L. I z tego jestem bardzo zadowolony. U innych producentow nie koniecznie tak jest.
Tez Wam tak duzo palą klekociki na wolnych obrotach? Z moich obliczen wynika, ze to ponad 1L/h. Moze to wyjasnia wysokie spalanie JTD w miescie?
Witam ponownie!
Z moich wnikliwych, acz krótkich - auto mam raptem 3 tyg., obserwacji wynika, iż komputer pokazuje spalanie bardzo precyzyjnie. Zatankowalem "pod korek" i kilka razy dotankowałem do pełna, za każdym razem po przejechaniu 100 km. Różnica to max 0,1 l/100 km.
Jeśli chodzi o spalanie na wolnych obrotach, to nie mam jeszcze doświadczenia w temacie. Generalnie mało jeżdżę po mieście, w 95% to trasa.
Ciekawe co chodzi z tymi 2 litrami. Jeśli chodzi o spalanie to zatankowalem do pelna i przejechalem 350 km na polowie baku tyle ze 90% po miescie nie dawajac mu wycisku poniewaz jeszcze nie zdążyłem zakupic zimowych opon co w tym miesiacu bylo by lekko nie trafione ;) wiosna beda proby na wiekszych trasach, wtedy mam nadzieje ze przekonam sie o niskim spalaniu ;)
W mojej 156 spalanie rzeczywiste jest wyższe o ok.1.3-1.6 L niz to które pokazuje komputer.