Wymiana oryginalnego radia CD mp3 na oryginalną nawigację
Witam
To mój pierwszy post i moja pierwsza Alfa więc proszę o wyrozumiałość. Szukałem odpowiedzi na mój problem przez cały dzień ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.
Od 3 tygodni ciesze się moja GT 1.9 JTD wyposażoną w BOSE, oryginalne CD MP3 i sterowanie w kierownicy 6 przyciskowe.
I tutaj moje pytanie otóż chciałbym pozbyć się radyjka i uchwytów na kubki na rzecz oryginalnej nawigacji montowanej w bogatszych wersjach.
Wiem z rożnych postów że to wiąże się z problemami, mówię z góry ze dla mnie konieczne w działaniu jest tylko funkcja radia, koniecznie odtwarzanie płyty w formacie mp3 i koniecznie działające sterowanie w kierownicy 6 przyciskowej ( bo wymiana na 8 przyciskową chyba dość droga i nie widziałem przynajmniej samego sterowania do kupienia z resztą nie potrzebne mi to), działające wskazania komputera pokładowego w menu TRIP. Bluetooth, zestaw głośnomówiący, gps i mapy nie będą mi do szczęścia potrzebne :-)
Drodzy forumowicze doradźcie gdzie i jaką kupić tą navi? z jakimi oznaczeniami wersjami? czy muszę coś przerabiać w elektryce? czy kostki piny są takie same jak w radiu ?czy w komputerze ten po lewo będzie działała nie wyświetli żadnych błedów? czy na ekranie TRIP bedą wyświetlane informacje o spalaniu ?
Czytałem coś o że musże kupić navi od Connect od nowszych modeli i zaaktualizować software z v 4.0 do 5.0 że do piero ta zmiana pozwoli na działanie mp3 czy to prawda? nie będzie wtedy żadnej utraty jakości dźwięku ?
Dzwoniłem osobiście również do serwisów Alfy ale nie potrafią mi odpowiedzieć na moje pytanie więc szukam pomocy tutaj :-)
Będe wdzięczny za wszelką pomoc oraz linki gdzie takiego działającego connecta zakupić :-)