-
Przełącznik do szyb
Witam .
Mam pytanko czy orientuje sie ktoś gdzie mogę jeszcze kupić przełącznik do szyb przód od strony kierowcy do alfy 147 5 drzwiowej ?? Bo na allegro są do anglików . Guzik od szyby kierowcy ma straszny luz i nie moge opuścić szyby .
Dla ścisłości chodzi mi o sam przełącznik :)
-
Rozebrać, naprawić i tyle. Gdzieś wrzucałem na forum co tam się psuje i jak naprawić - jeśli się da.
Link:http://www.forum.alfaholicy.org/147/...nia_szyba.html
-
Ok dzieki wielkie . To spróbuje naprawić :)
-
Ten przełącznik strasznie drogi >350 zł, masakra jakaś
-
Nowy przełącznik do 5D to koszt 700-800 zł. jeśli sam guzik Ci potrzebny to możesz też kupić od anglika nawet z wersji 3D. Guziki da się przełożyć i pasują.
-
Doczytałem i chyba "patyczek" sie wyrobił pod guzikiem bo trzeba mocno docisnąć żeby podniosło szybe ;/
-
Same przyciski "te czarne" pasują też z drzwi tylnych gdzie koszt takiego przełącznika to 20zł. A ceny takie kosmiczne bo mało tego towaru i akurat w tym przełączniku jest cała centralka. Pozostałe są, nazwijmy to "pasywne"
-
A te "patyczki" pod guzikami są identyczne w panelu kierowcy i w tych pozostałych "pasywnych" ?? Jeżeli tak, to już jest lepiej
-
W tylnich drzwiach są na pewno inne. Nie wiem jak w przypadku przednich pasażera. Ja dorabiałem te "patyczki" z gwoździków, wystarczy zmierzyć średnicę i znaleźć takie z odpowiednim łbem, a potem dociąć na wymaganą długość. Metoda chałupnicza ale panel działa jak nowy.