Witam :) Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Witam wszystkich. Dnia 13.10.2014 nabyłem prześliczną złoto-kawową Alfę Romeo 146 z 1999 roku z silnikiem 1.9JTD 105 koników. Generalnie jestem bardzo zadowolony, kosztowała mnie niewiele, a frajda pomimo jeszcze nie zrobionego zawieszenia jest mega :) Alfiszon w bardzo dobrym stanie, zero rdzy na progach i podłodze, kielichy i bagażnik również zdrowy. Silnik nie puszcza żadnego dymka, jedynie poci się uszczelka pod pokrywą zaworów (zamówiona już dziś za całe 23zł :cool:). Zamówiłem dziś również kompletne wahacze, tuleje oraz końcówki drążków. Do zrobienia przed zimą będę miał jeszcze tylną belką, ponieważ lewe koło stoi krzywo. Na szczęście posiadam belkę tylną w idealnym stanie z Lancii Delty którą kiedyś dostałem do innego auta gratis, więc nic mnie to nie kosztuje - jedynie troche czasu i zabawy na jej przełożenie :) Znam się na mechanice dość dobrze pomimo młodego wieku, mam wielgachny garaż i dobre zaplecze narzędziowe, więc większość rzeczy będę działał we własnym zakresie. Na pewno nie ze wszystkim w 100% będę sobie radził, także liczę na forumową pomoc :) Na pewno będę pytał o niektóre kwestie. Pozdrawiam :cool: