-
Woda w aucie
Witam. Szukałem tematu, ale niestety nie znalazłem, chodzi o to że po mocniejszych opadam zbiera mi się woda na progu, wygląda na to że leci gdzieś po drzwiach bo w schowku jest często mokro, miał ktoś taki problem ? lub spotkał się z tym gdzieś ? jeśli tak to proszę o radę, a jeśli nie to może macie jakiś pomysł bo mi już brakuję, którędy woda się tam dostaje ;/
-
uszczelka drzwi cała? szyba dobrze się domyka?
-
tak uszczelka jest w bardzo dobrym stanie, szyba tak samo
-
Mam to samo, jutro będę obczajał skąd się ta woda bierze. Tylko u mnie woda stoi na tej gumowej uszczelce na progu.
-
najlepszym wyjściem żeby sprawdzić skąd leci to, lać wodę w dane miejsce i obserwować czy robi się gdzieś mokro czy nie. Ewentualnie sprawdź podszybie,może być zatkany odpływ i leci do środka
-
Z podszyba jak leci to na podłogę, a nam ewidentnie leci na próg. Myślałem o tej gąbce w środku drzwi ale u mnie jest ona cała.
-
logicznie myśląc to musi puszczać uszczelka na drzwiach. Nie wiem na jakiej zasadzie by to się odbywało,ale jeśli walnięta jest uszczelka drzwi przy szybie to możliwe,żeby leciało przez całe drzwi w środku i wylatywało na próg?:D wydaje się realne,ale raczej mało prawdopodobne. Sprawdzić jednak możecie
-
Raz jeszcze sprawdz ta gabke pod boczkiem. Lej woda na drzwi i patrz ktoredy przesiaka.Ewentualnie uszczelki porwane, sparciale lub brudne.Oczysc je i spryskaj sprayem silikonowym by zakonserwowac.
-
U mnie też woda stoi na gumowej uszczelce na progu. Na zakręcie zrobi chlup na dywanik. Uszczelka w całości, w dobrym stanie, autko 2005 rok.
-
Odkopię trochę temat.
Dziś po ostatnich dwu dniowych opadach zauważyłem, że w uszczelkach przy progach nagromadziła się woda.
Sprawa jest o tyle dziwna, że dzieje się to w uszczelkach przy wszystkich drzwiach ( pacjent 147 FL 07r, 5D) - w jednej uszczelce wody jest więcej, w innej tylko śladowe ilości.
Uszczelki w dobrym stanie, obstawiam jakąś niedrożność w drzwiach, gąbka pod boczkiem itp, ale żeby lało ze wszystkich drzwi na raz? Jakiś pech?
Auto 2 tyg temu było na myjni gdzie dostało konkretną kąpiel i wtedy problemu nie zaobserwowałem, wszystkie uszczelki i progi suche - a dziś taka niespodzianka.
Jakieś porady, pomysły?