-
wyciek oleju
Witam wszystkich mam znowu problem z moja alfa mianowicie miałem problem w wyciekiem oleju... Został wymieniony uszczelniacz wału za skrzynia przy okazji wszystkie uszczelniacze skrzyni i uszczelniona miska olejowa ale wyciek nadal występuje dzisiaj wszedłem pod auto i patrzyłem mniej więcej skąd może lecieć i co zauważyłem ze po misce olejowej z tylu silnika leci olej tylko nie wiem dokładnie skąd wygląda taka jakby leciało gdzieś nad miska pod rozrusznikiem i moje pytanie czy miał ktoś podobny problem i czy mógłby pomoc będę wdzięczny. Silnik to 1.9 JTD CF 2
-
Mi tak leciało w tym miejscu pod rozrusznikiem z uszczelnienia rurki od bagnetu oleju i delikatnie się pociło z odmy która tez w tych okolicach przychodzi.
-
Odme jeszcze dzisiaj sprawdze a bagnet jest po drugiej stronie niz rozrusznik wczoraj zrobilem 50 km i bylo sucho a po nocy plamka pod auyem i miska olejowa tez lekko zapocona czy to mozliwe ze to bedzie lecialo przez odme. Wszystkie uszczelniacze wymienione i kurcze nadal cos sie poci. Tylko nie wymienialem uszczelki pokrywy zaworow tez sprawdze ale wydaje mi sie ze przez nia chyba by nie kapalo na ziemie
-
Uporałem się olej leciał przez wężyk od odmy wymieniłem go i narazie jest sucho zobaczymy dalej. A mam jeszcze jedno pytanie nie chce zakładać nowego tematu chodzi mi o to czy można jakoś zrobić informacje dźwiękową rezerwy paliwa tylko tak żeby piknęło raz a nie piszczało cały czas może ktoś coś takiego robił u siebie i mógłby podpowiedzieć
-
Ktory weżyk wymieniales ? Ten od spodu ?
-
tak ten dolny byl juz twardy mimo dokrecenia opaski pocil sie i lecial po nim olej a pozniej po silniku na miske
-
Sztukowałeś czy kupiłeś "gotowca"?
-
kupilem uzywke na szrocie ale w lepszym stanie niz moj zobaczymy jak dlugo posluzy