Jak w temacie, książka mówi że należy je regulować co 20 000 km ale nie jestem pewnien jaki luz ustawić ?
W 164 ktoś napisał ssące 0.4 - wydech 0.3, ale z tego co ja się orientuję to wydech powinien mieć większy luz.
Jakie luzy są w waszych V6 ?
Printable View
Jak w temacie, książka mówi że należy je regulować co 20 000 km ale nie jestem pewnien jaki luz ustawić ?
W 164 ktoś napisał ssące 0.4 - wydech 0.3, ale z tego co ja się orientuję to wydech powinien mieć większy luz.
Jakie luzy są w waszych V6 ?
Czesc... przyjde do domu to przejrze instrukcje i dam Ci znac ale bedzie to dopiero wieczorem o ile nikt nie napisze do tego czasu
W mojej instrukcji obsługi nie jest nic napisane o luzach na zaworach :-/ pomóżcie ...
Ssące mają hydrauliczną regulację :?: ten silnik mnie zadziwia, ale grunt że moc jest :)
No może dopiero będzie jak ją skręce :)
Dzięki za info ...
Z całym szacunkiem ale w 2.0 V6 TB na zaworach ssących nie ma żadnej hydrauliki! Tam są płytki (pod szklanką), tylko mniej wyklepują się niż konik i laska na wydechach, ale regulować i sprawdzać należy!!!
Tak w tym silniku zawory nie sa regulowane hydraulicznie , wszystkie zawory się reguluje