-
Co moglo paśc?
Witam, mam problem dosc nietypowy ( dla mnie ), mianowicie ostatnio siedzialem w samochodzie z kolegami i nie palilem motora bo nie mialem nigdzie ochoty jechac i sluchalismy muzyki dosc dlugo 2h moze troszke wiecej, i potem probowalem zapalic silnik, nie udalo sie wiec padl akumulator, na drugi dzien naladowalem akumulator i podlaczylem probowalem odpalic i nic (zauwazylem kontrolke od wtryskow oraz Kluczyk CODE) ale postanowilem ze doleje z 2litry beznyny bo to mozliwe ze przez benzyne bo praktycznie wogole jej nie bylo, dolalem 2 litry benzyny i zonk :/ gdy probowalem odpalic rozrusznik dziala ale nie chce odpalic, gdy podnosze maske to w pewnym miejscu jest odglos na to chyba sa przewody nie znam sie jakby prąd słychac (przebicie czy cos), co to moglo sie stac? Czy to imobilliser ? komputer padl? czy co innego ratujcie:(
-
Jkai masz kolego silnik?
na początek spróbuj jeszcze raz odłonczyc akumulator na jakies pare minut i podłoncz spowrotem możliwe ze wystarczy zresetowa kompa i będzie okej...
-
To masz problem z immo tak się dzieje czasem po odpięciu akumulatora.
-
silnik 1.6 16v t.spark 1997r. probowalem z odlanczaniem i podlanczaniem akumulatora i lipa, dalej to samo, a co jesli mam problemy z immo? co zrobic? jakies rady? ratujcie :(
-
Z tego co pamiętam jest karta z kodem który się wprowadza pedałem gazu czy jakoś tak.
-
no mam posiadam taka karte, ma ktos moze pojecie jak to sie robi?
-
Chyba najprościej będzie podpiąć go pod komputer i usunąć błąd alfa code.
-
ale jak podepne jesli auto stoi mi na parkingu a serwis jest pare kilometrow od parkingu, a auta nie mam jak dowiesc, a holowac to jest troche roboty, nikt nie spotkal sie z tym jak sie kody pedalem gazu wpisuje?
Edit:
po raz kolejny napisze, wg instrukcji znalezionej na tej stronie ->FORUM Alfa Romeo Club Polska - klub fanów Alfy Romeo :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: forum, wymiana informacji między użytkownikami, podazalem i wszystko ok, odpalilem samochod, ale najgorsze to to ze tylko go moge odpalic, ale Alfa Code nie znika, co do tego złego, czy stukanie pod maska moze byc oznaka wariatora? nie to koszmar co z moim samochodem sie dzieje...pomocy a co jeszcze zauwazylem ze wskazowka z obr. stala powyzej 1000tys obrotow a potem spadla ponizej tysiaca:/ co jest grane?
-
Witam. mialem podobny problem z alfacode kiedys, jak masz drugi kluczyk to sprobuj drugim kluczykiem odpalic, u mnie 2 razy pomoglo
-