-
Alfa strasznie dymi V6
Witam, mam problem z alfiną a mianowicie od jakiegoś czasu strasznie dymi nawet na rozgrzanym silniku, silnik nie bierze oleju ani płynu chłodzącego ani też nie ma oleju w płynie i odwrotnie. W czym szukać przyczyny?
A jeszcze podczas jazdy temperatura silnika nie przekracza około 70oC
-
A czy to nie klasyczna "jesienna" para z benzyniaka?
Mógłbyś coś więcej napisać bo na razie to jest rebus.
-
Raczej nie jest to typowa jesienna tylko coś innego bo normalnie po przejechaniu kilku km po mieście nie powinno dymić a ty cały czas dymi
-
I nadal gó..no wiemy.
Napisz chłopie wreszcie coś rzeczowego bo wróżką nie jestem :sarcastic:
Jaki kolor dymu, czy się unosi czy opada, w jakich warunkach - więcej szczegółów a nie opis jak blondynka :)
Najlepiej jakiś filmik skręć bo kolorami też możemy się nie dogadać :) wtedy więcej będzie można się wypowiedzieć.
Warto by było też sprawdzić wskazania sondy to byśmy wiedzieli jak proces spalania przebiega.
-
Witam, dzisiaj po powrocie z pracy postanowiłem nagrać film jak alfa kopci i wstawić go na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=rzOC...ature=youtu.be
-
Mi to wygląda na zwykłą parę wodną. Normalka. Może ktoś inny się czegoś tu dopatrzy ale dla mnie nie ma w tym nic niepokojącego.
-
Też myślę że to para wodna, swoją drogą u mnie tej pary jest 2x więcej i nie robię problemów zwykła przypadłość benzyny.
-
A jaka temp. na zewnątrz była?
-
-
U mnie też "dymi" teraz gdy jest poniżej 10st - dodam że nie mam katalizatora, a te spaliny na prawdę są ciepłe :) więc skoro z ust leci para to... i z wydechu może? Poobserwuj dłużej, może nie panikuj jeszcze...