Witam
Forum MITO/Giulietta - jest mało przejrzyste bardzo ciężko znaleźć informacje o konkretnym modelu,
Czy moderator może rozdzielić forum na dwa modele MITO i osobno Giuliette? Tak jak jest z pozostałymi pod-forami.
Printable View
Witam
Forum MITO/Giulietta - jest mało przejrzyste bardzo ciężko znaleźć informacje o konkretnym modelu,
Czy moderator może rozdzielić forum na dwa modele MITO i osobno Giuliette? Tak jak jest z pozostałymi pod-forami.
147/156/166/GT
są wspólne i jakoś dajemy radę - a tu ledwo dwa modele ...
Troszkę bez sensu bo bardzo dużo rozwiązań jest takich samych bądź podobnych w tych dwóch modelach :)
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
To nie uprawnienia moderatora, ale administratora forum - na razie nie jest planowane rozdzielenie tego działu na poszczególne marki.
Mito jest to Fiat grande punto i jego wcielenia wienc najlepiej szukać na forum punciaka inf
No takie grande to w zupelnosci to nie jest. Rownie dobrze można powiedzieć ze julka to prawie do samo co delta i bravo ;)
ale na www.fiatpunto.com.pl cos można poszukać, dawno tam nie byłem ale powinni dawac rade. Zreszta admin tego forum IPIV czasem i tutaj się pojawia :P
Panie pieta.
Mito jest w 80 % na podzespołach punto natomiast julka jest to nowa konstrukcja z 2010. Ma płyte wykonaną ze stopu magnezu która dzieli części z nowym jeep-em.
brawo i delta bazują na konstrukcji stilo w 70%. z 2001 roku.
Mito corsa i punto maja te same płyty ten sam zawias itp
Moim zdaniem rozdzielanie Mito i Julki nie ma sensu. Te samochody sporo łączy (jak chociażby fakt, że są ciągle w sprzedaży, jako jedyne modele Alfy).
Rozumując tym tropem powinniśmy wcielić forum 159 do forum Opla/Vectry C...
Btw,, kiedyś strollowaliśmy im spota (oplarzom w Wawie). :D
Nie chce mi się teraz szukac co ma wspólnego delta,bravo i julka wydaje mi się trochę maja. Oczywiście julka najbardziej zaawansowana technologicznie. Do plyty montażowej się nie upieram. Natomiast co do tego ze corsa to bliznak grande tylko o 5k droższy to tzw oczywista oczywistość ;) Mito ma jednak kilka bajerów wspólnych z zulieta :P Ale niech ktoś się mądrzejszy wypowie