Jak otwieram drzwi od strony pasażera to słyszę strzelanie. Wystepuje ono w dwóch momentach, kiedy powinna zadziałać blokada. Pewnie trzeba zdjąć tapicerkę bo coś chaczy:( Jak to zrobić?
Printable View
Jak otwieram drzwi od strony pasażera to słyszę strzelanie. Wystepuje ono w dwóch momentach, kiedy powinna zadziałać blokada. Pewnie trzeba zdjąć tapicerkę bo coś chaczy:( Jak to zrobić?
Chyba problem jest w tym trzpieniu co trzyma ogranicznik w zawiasach na karoserii trzeba go wybić i najlepiej wymienić. Ja go wybiłem, potem dobiłem taki mały metalowy walec który jest w środku trzpienia, potem sprayem teflonowym popryskałem ten otwór i wbiłem go z powrotem. A jak ruszasz to słychać jakieś uderzenia z okolic drzwi ?
ogranicznik reguluje się bez rozbierania tapicerki drzwi
Tak to jest ogranicznik:) Jak ruszam drzwiami to właśnie dwa razy "strzela" ze środka drzwi. Spróbuje tak zrobić jak mówisz Lesio:) Pzdr:)
dokladnie, na 99% masz luźny ten trzpień i stąd ten hałas, tez tak kiedys mialem
U mnie też tak strzela gdy otwiera się dzwi.Jak to można wyrególować?Proszę o podpowiedz.
Mam ten sam problem w AR 155 ale po obu stronach. Może ktoś poratować tutorialem jak to wyregulować?
ten trzpień wyjąć i rozszerzyc i go wbic mocno spowrotem zeby nie byl luźny
Trzpień wyjąłem, rozszerzyłem i dalej strzela:( Coś jest nie tak od strony drzwi. Ten ogranicznik ma tam takie wgłębienia i to chyba gdzieś chaczy, do tego jest luźny.
W takim przypadku najczęściej wystarczy dokręcić mocowanie ogranicznika w drzwiach. Strzelania powstaje gdy śruby mocujące przeskakują po ograniczniku. W mojej 146 to pomogło i był spokój. Może też być inna przyczyna, ale najpierw sprawdź właśnie śruby. Pozdrawiam.