Witam wszystkich. wymienial ktos juz samodzielnie swiece wsilniku 3.2 i jak wyglada sprawa ze zdjeciem kolektora da sie go zdjac bez zadnych niespodzianek ??
Printable View
Witam wszystkich. wymienial ktos juz samodzielnie swiece wsilniku 3.2 i jak wyglada sprawa ze zdjeciem kolektora da sie go zdjac bez zadnych niespodzianek ??
Tak, wymieniałem. Rękami znajomego mechanika ;) Nie miał problemów ani niespodzianek. No poza tym, że sporo tych różnych kabli i przewodów jest do odpięcia.
Przy okazji polecam czyszczenie przepustnicy i samego kolektora bo dostęp jest dobry.
Nie trzeba może później ustawiać przepustnicy?
Miałem Peugeot 206 RC z elektroniczną przepustnicą i po czyszczeniu okazało się, że konieczna jest kalibracja przepustnicy właśnie...
A tak przy okazji, ma ktoś nr świec? :P
U mnie też z przepustnicą wszystko było ok.
Nr świec nie pamiętam ale na stronie NGK jest dobieraczka. Co ciekawe, nie mają świec do 3,2 JTS w Alfie 159, ale mają do Brery 3,2 JTS :D Ciekawe co za różnica?
Tak z ciekawosci zapytam, jak wyglada procedura wymiany swiec? Duzo z tym zabawy w 3.2?
Zabawy trochę. Trzeba zdjąć kolektor dolotowy razem z przepustnicą, poodpinać kilka kabli, wężyków itd. Później zdjąć cewki. Zabawy jest więcej niż w rzędowych czwórkach, ale wszystko do zrobienia.