witam czy tylnie zaciski od 3.0 v6 będą pasować do 2.4jtd bo musze zmienić a mam okazje kupić w dobrym stanie od 3.0 proszę o odpowiedz
Printable View
witam czy tylnie zaciski od 3.0 v6 będą pasować do 2.4jtd bo musze zmienić a mam okazje kupić w dobrym stanie od 3.0 proszę o odpowiedz
bo gdzieś wyczytałem że 3.0 ma zaciski brembo a jtd bosch i są inne jeśli chodzi o przód ale niewiem jak jest z tyłem
Na przód do V6 i multijetów JTD po lifcie szły 4-tłoczkowe brembo w serii - reszta, czyli TSy i JTD 10V miały właśnie małe zaciski boscha, ale to wszystko dotyczy jedynie przodu. Z tyłu wszystkie miały te same zaciski i te same tarcze.
Pozdrawiam :)
Jak duża jest różnica między Boshowskimi a Brembo? Jakościowa to na pewno...a jak to się ma w praktyce. Z tego co widziałem to Brembo są sporo większe, dużo jest zabawy z przełożeniem?
Było wszystko.
Kupujesz zaciski klocki, tarcze i zakładasz. Plug&Play.
Hamuje lepiej. Szczególnie z dużych prędkości. Lepsze dozowanie hamulca.
Poza tym fajnie wygląda:)
Przy 16" musisz miec odpowiednie et felgi inaczej nie wejdzie. Nie wiem jak stalówki.
Gumowe przewody doorowadzajace płyn do zaciski przy brembo są dłuższe. Radzę wymienić żeby to było w 100% profesjonalnie zrobione. Ją wymieniłem . Kupowałem nowe trw za jakieś grosze i mam spokojne sumienie że jest tak jak powinno być. Bez wymiany przewodów wg mnie to rzeźba:(
wysłane z WC
Racja. Też wymieniałem.