1 załącznik(i)
[GT] Dystanse małe i duże, czyli co zrobić z felgami 17" ET40.5
Hej,
Alfa technicznie jest już ok, czas wziąć się za wygląd, na pierwszy rzut - koła
Otóż w mojej GT-tce założone są świetne felgi Alfa/Ducati Blackline 3 7x17", ale niestety z ET 40.5. Z tego co wiem dla GT i felg 17" prawidłowe osadzenie to ET 35, co by się zgadzało, bo felgi są dość mocno schowane w nadkola. Wg tego koła powinny pójść conajmniej 5.5mm na zewnątrz. Na ratunek przychodzą dystanse, tylko jakie? Problemy - mało wolnego miejsca w nadkolach z tyłu (w porównaniu do przednich), oraz dostępność.
Nie chcę mocnego wystawienia kół na zewnąrz, chcę wrócić co najmniej do standardu, ale można by przy okazji delikatnie poszerzyć dla lepszego wyglądu :)
Opcja 1 (najchętniej):
2x10mm na przód i 2x10mm na tył - czyli delikatnie (o 5mm) szerzej niż standard.
Opcja 2 (bezpiecznie)
2x10mm na przód i 2x5mm na tył - z przodu szerzej, z tyłu standard
Opcja 3 (standard)
2x5mm na przód i 2x5mm na tył - tu rozumiem że nie ma żadnych problemów i wszystko powinno grać cacy, koła tyle że wrócą na swoje prawidłowe miejsce. Tylko... czy będzie w ogóle widać różnicę?
Opcja 4
2x15mm na przód i 2x10 na tył
Pytania:
1. Jest duży problem z dostępnością dystansów 10mm do alfy (5x98), dlaczego?
2. Problemem jest też znalezienie dystansów 10mm z kołnierzem centrującym, czy jest on potrzebny? czy kupować bez kołnierza? z czym to się je :confused:
3. Różne dystanse na przód i tył, to brzmi trochę dziwnie, czy ma to sens? nie będzie wyglądać dziwnie lub powodować problemów?
4. Czy z tyłu zmieszczą się bez problemu koła z dystansami 10mm, tj. czy nie będą obcierać o błotnik?
5. Na koniec pytanie zasadnicze - jakiej firmy kupować? czego się wystrzegać? pytać się o np homologacje, czy nie ma tu filozofii i kupować najprostsze?
Oponki to 215/45 lato, i (obecnie) 205/50 zimówki.
I fotka w obecnej konfiguracji:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=149829&stc=1