-
obroty silnika
witam, mam jeszcze jeden problem dosc nietypowy, co moze byc jesli odpale auto ( jak narazie awaryjnie :/ ) to obrotomierz ustawia sie na jałowym biegu na 1250 obrotow, po czym spada ponizej 1000ca ? slychac spod maski tak jakby diesla ( mysle ze to wariator ) ale czy to tez powodem tych spadkow obrotow?
-
Ja też tak mam na zimnym silniku, i raczej jest to prawidłowe gorzej jakby Ci nie spadały te obroty i utrzymywały się przez cały czas na takim poziomie. A co do terkotania jak diesel to w 90% wariator.
-
czyli sugerujesz iz nie powinnem sie niczym martwic z tymi obrotami na zimnym silniku? hmm a nie orientujesz sie gdzie moge dostac zamienniki wariatora orginalnego ? bo orginalny kosztuje prawie 350zl
-
350zł to jakoś tanio jak za wariator. Ja za swój dałem więcej jakiejś dobrej firmy no i mam gwarancję na 2 lata lub ileś kilometrów. Co do obrotów to każdy samochód na wtrysku po odpaleniu wskakuje na wyższe obroty. W zależności od tego jak długo komputer stwierdzi że silnik musi dostać więcej paliwa tak długo może je mieć wyższe.
-
To wariatory robią różne firmy, to chyba jest tylko w oryginale i 350 zł to standardowa cena na allegro.
-
hmm czyli to i tak tanio 350zl? no a wy gdzie kupowaliscie ? co byscie mi doradzili jeszcze sprawdzic przed kupnem? i ile taka wymiana moze kosztowac?
-
mysle ze oni sa godni polecenia i zaufania
fiat-lancia-alfa.pl :: WARIATOR FAZ ROZRZADU ALFA TWIN SPARK - 55202772
ja u nich kupowalem wariata jakis czas temu :)
-
Jeżeli chodzi o zakup wariatora możesz pokusić się o regerowany, wychodzi taniej a sprawuje się jak nowy. Polega to na wymianie sprężyny znajdującej się wewnątrz korpusu i jeszcze jakiegoś elementu, o którym nie pamiętam w tej chwili.
Proponuje zajrzeć na stronę www.pablogarage.pl skontaktować się telefonicznie i zorientować się ile kolega życzy sobie za taką część. Podejrzewam że z wysyłką też nie powinno być problemu.
O ile dobrze pamietam to było ok. 250PLN.
Pozdrawiam.
-
a koszt wymiany wariatora u was ile wynosil?