-
Połamane zamki
Ewidentnie ktoś próbował się włamać do mojej drugiej Alfy. Szczęście w nieszczęściu połamał tylko zamki i nie udało mu się wejść. Co teraz otwierania auta działa tylko z pilota. Kluczyki wchodzą do połowy a w serwisie powiedzieli że nie da się tego naprawić. Macie może jakiś pomysł jak to naprawić albo gdzie kupić wkładki do zamków? Tego się nie używa do czasu gdy działa akumulator a zima idzie i się lekko obawiam że nie wejdę do auta kiedyś.
-
Wymiana wkładek wraz z kluczykiem. Najprościej awaryjnie jak w maluchu, do drzwi inny kluczyk do stacyjki inny.
-
Mam ten sam problem - kup sprawną wkładkę i oddaj do jakiegoś punktu dorabiania kluczy - ustawi ją pod kształt kluczyka - chcieli za to 30zł jak pytałem czy to możliwe w ogóle, ale jeszcze nie znalazłem czasu na zakup wkładki i oddanie jej do tych czarodziejów :) ale ważne , że samochód nie odjechał :D
-
A czy tak wkładka musi być od 156? bo na allegro nic nie mam. Ogólnie trudno to kupić w necie.
-
mam namiary na fachmena ktory naprawi zamek bez koniecznosci wymiany wkladek+2 kluczyk. odtworzy zamek na podstawie kluczyka. koszt naprawy jednego zamka 150 zl