-
2.5 v6 Dziwne Objawy
Witam .Posiadam Alfe Romeo 156 2.5 v6+LPG 1998 rok.
Otorz mam nastepujacy problem z autem,po ostrej jezdzie czyli 1,2,3,4 zmiana biegu ok 7 tys,chcac jechac normalnie samochod zaczyna szrpac prychac i faluja 600-1000 obroty,tak samo na pb jak i na lpg, jesli jezdze normalnie to auto ma jakiegos troche mula dopiero od 4200 czuc normalne przyspieszenie, jest to moja druga alfa z takim silnikiem(pod rzad) i z wczesni9ejsza nie mialem takich problemowczyli tego muła i szarpania.Miał ktos taki przypadek?
-
Podpięcie pod kompa powinno Ci naświetlić sytuację.
Sprawdź szczelność dolotu (szczególnie harmonijki przed przepustnicą), przepływomierz i sondę lambda.
-
w jaki sposob najlepiej to sprawdzic ?Pytam poniewaz u mnie w miejscowosci podłaczysz na postoju auto za 40zł skasuja błedy i tyle z zabiegu mam pod nosem servis fiata wiec moze tam lepiej ogarneliby to?hmm
-
Najtaniej wyjdzie jak kupisz kabelek:)
-
JHesli pasuje od golf IV to mam taki kabel,jaki program polecacie?
-
Dodam ze mam na lapku Windows 8 z tego co wyczytałem fiatecuscan nie pojdzie na tym,tylko multiecuscan, jeszcze takie pytanko po zainstalowaniu programu ma on sterownik do kabla sam w sobie czy cos oddzielnie sie instaluje, sorry za takie pytania ale jestem ciemny w diagnostyce nigdy tego nie robilem.
Dodam ze na kablu mam napisane KKL VAG-COM for 409.1
-
ma sterownik-nic już więcej nie instalujesz.