-
ksenon-dziwne zachowanie
witam wszystkich,
sprawa wygląda tak, że prawy ksenon od jakiegoś czasu mruga, ale są dni że świeci normalnie. Czasem wogóle nie świeci i po wyłączeniu i ponownym włączeniu świateł działa jak należy. Początkowo przypuszczałem że podrostu się kończy, ale wracając ostatnio w nocy, mało tego że mruganie widoczne jest przez innych kierowców,to nagle zgasły mi wszystkie światła na zewnątrz samochodu!!! nic nie dało wyłączenie i włączenie świateł! dopiero po ponownym uruchomieniu zapłonu oświetlenie powróciło. Ma ktoś jakiś pomysł co się dzieje i gdzie szukać usterki. Dodam, że całkowita utrata oświetlenia przy prędkości 100km szybko podnosi ciśnienie :)
-
Miganie i gaśnięcie wskazuje ewidentnie na padający palnik. Co do całkowitego wyłączenia się oświetlenia przedniego, to nie mam pojęcia, ale może to być sprawa wtórna jeżdżenia na padniętym xenonie. Więc przede wszystkim wymiana na nowe D1S.
-
dzięki za odp. co możesz polecić D1S ? pozdrawiam
-
-
U mnie wymiana pomogła w 100% :)
-
przy wymianie palnika D1S koniecznie należy zwórcić uwagę na pochodzenie. Oryginalne posiadają numer seryjny. Przy podróbach kod QR jest grafiką stworzoną tylko dla sztuki i z tego co mi wiadomo nie da się z niego odczytać numeru. Przy podróbach jest duże prawdopodobieństwo że upalimy przetwornice.
-
Palniki zawsze wymieniamy parami. To tak dla przypomnienia ;-)
Polecam sklep Wiśniewski.
-
o tego nie wiedziałem że parami. Możecie podrzucić co rozsądnego kupić w dobrej cenie i od kogo. Sam bym poszukał ale przy małych dzieciach na nic czasu nie mam. Dzięki
-
Napisałem powyżej. Wiśniewski sklep. Znajdziesz w necie. Za D1S płaciłem 150 zł/szt. Oryginał, osram tylko w pudełku serwisowym. Świecą juz od roku i jest ok.