Znalazlem zmieniarke na allegro za naprawde dobre pieniadze. Ale pierwszy raz slysze zeby w alfie 166 dzialala zmieniarka sony... Co Wy na to?
Allegro
Printable View
Znalazlem zmieniarke na allegro za naprawde dobre pieniadze. Ale pierwszy raz slysze zeby w alfie 166 dzialala zmieniarka sony... Co Wy na to?
Allegro
Kumpel ma Sony w swojej 166, myslelismy ze wlasciciel sam zakladal ale widze ze chyba byly montowane w Alfach.
W mojej sony nie działał. Na próbę wysłałem tą zmieniarkę dla kogoś z forum aby sprawdził i podobno też nie działała - oczywiście nie odesłał :(
W Alfie166 fabrycznie były montowane zmieniarki Sony i Becker .
zmieniarki Sony na 6CD można kupić za około 150zł więc 350zł to raczej nie jest cenowa okazja !
Czy jest mozliwosc sprawdzenia np. po numerach ics lub cos podobnego czy sony bedzie dzialac, jest duza roznica w cenie pomiedzy sony a beckerem czy loudlinkiem, a u mnie nie ma zmieniarki wogole wiec ciekaw jestem czy bedzie dzialac. Jakie zmieniarki czesciej wystepowaly? I czy jest to uzaleznione od rocznika czy wyposazenia? I jakie modele zmieniarek Sony?
Jeżeli to oryginalna Sony, to na 100% nie ruszy, temat wałkowany do bólu na wszystkich forach. Chyba, że ktoś podmienił eprom z Alfowego Beckera. Elektryczne złącze, fakt, to samo, ale protokół inny. Istnieje kilka zmieniarek identycznych nawet pod względem konstrukcyjnym, ale bez specyficznego protokołu (czyli modyfikacji) nie zagrają.
Ciekawe bo sprzedający pisze: "Zmieniarka Alfa 166 pasuje do kolorowej nawigacji"... Pisalem do niego i odpisal ze jest mozliwość zwrotu. Juz nie wiem sam..
" Zmieniarka Alfa 166 pasuje do kolorowej nawigacji " ? może kolorem albo wielkością pasuje ? widać że sprzedający za bardzo nie wie co pisze .
Jeżeli koniecznie chcesz sobie kupić zmieniarke Sony i wypróbować to poszukaj tańszej np. Allegro jest taka sama jak ta za 350 zł pozostaje tylko kwestia tego czy ma być u Ciebie Sony czy Becker . Oryginalna zmieniarka Sony z Alfy zagra na każdym radiu Sony więc i zmieniarki Sony mają działać w Alfie należy pamiętać tylko o tym że czasem nawet oryginalne nie chcą działać
Sprzedajacy chyba niebardzo wie co sprzedaje. Pytalem czy byla wyciagnieta ze 166 albo czy byla sprawdzana w samochodzie . Odpowiedzial krótko: "jest możliwość zwrotu". I koniec...