-
demontaż zaglowkow
Witam mam takie pytanko czy ktos kiedykolwiek sciagal zaglowkiw alfie 156 z przednich foteli bo naprawde nie mam pojecia jak to sie robi probowalem juz chyba wszystkiego i dalej siedza, nie widac tam ani zadnych zaleczek ktore mozna by bylo odpiac ani zadnych zamkow nic jak ktos to juz kiedys robil to prosze o pomoc. Z gory wielkie dzieki
-
witam!!!zdjęcie zagłuwków z przednich foteli to prawdziwe wyzwanie,żeby je wyjąć trzeba dostać się do wewnątrz oparcia fotela,są tam zaczepy przy prowadnicach zagłuwków ktore trzeba odchylić aby zagłówki się wysuneły.
możesz też popróbować z zewnątrz,najpierw wysuń maksymalnie zagłówek ,a potem trzeba tak odciągać obicie fotela w miejscu wejścia zagłówka w oparcie aby dostać się do tych zaczepów.może się uda...
dosyć dawno wyjmowałem zagłówek i nie pamiętam zbyt dokładnie jak to było...
pozdrawiam!!!
-
Weź porządne szczypce, pręty zagłówków owiń jakąś szmatką i przekręć każdy o 90stopni - wtedy wyjdzie bez problemu do góry
-
Witam i zgory dziekuje za pomoc przy sciagnieciu tych zaglowkow dobralem sie do nich od dolu i nie bylo zadnego problemu ale jeszcze tak z ciekawosci sproboje sposobu macka156 bo z tego co pisze jest duzo latwiej a pewnie w przyszlosci sie to przyda jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam beziorek
-
a ja wykorzystalem sposob macka 156 i dziala najlepiej... polecam ten sposob
-
Witam a jak wyciągnąć zagłówki przednie w 147
-
-
Cytat:
Napisał
Maciek-156
Tak samo
Tylko u mnie nie ma prętów tylko plastik ,i nic się nie urwie, czy pózniej wejdą z powrotem?