-
Fotel kierowcy.
Potrzebuje rady w sprawie fotela. Mam już przejechane ponad 200000km, i siedzenie kierowcy zaczyna być coraz mniej stabilne. Otóż problemem jest gibające się oparcie, skrzypienie i najgorsze przy ruszaniu fotel przesuwa się jakby o jeden ząbek do tyłu (przynajmniej ma się takie wrażenie, bo cały czas fotel jest w tej samej pozycji). Tapicerka to inna sprawa to akurat da się naprawić mam nawet pomysł na to, ale bardziej chodzi mi o naprawę stelaża fotela kto zajmuje się takimi sprawami, i czy warto go naprawiać czy lepiej rozejrzeć się za innym fotelem.
-
może troszke banalna podpowiedź :)
czy próbowałeś podokręcać wszystko?
-
Tak wszytko już dokręcałem (to do czego dało się dostać) , z tego co oglądałem to luzy są na nitach.
-
fotel
kolego...nie zadawaj sobie trudu naprawy fotela...jest bardzo duzo takich elementów na allegro...sam znalazłem piekna tapicerke momo do mojej 146 za 900zł komplet...takze mysle ze za 100zł bedziesz miał doby fotel...
-
Już sprawa jest załatwiona naprawa fotela i obszycie boczków skórą 200 zł + obszycie fotela pasażera 100 zł. Tak więc nie opłaca mi się szukać fotela bo nie wiadomo na co trafię.
-
Wiesz już dokładnie co jest czy po prostu oddajesz do tapicera?
-
Oddaje do tapicera, gościu powiedział że jak zdejmie materiał ze stelaża to obejrzy co się tam posypało, bo powiedział że może coś pękło i w takim wypadku to pospawa, mówi że nic poważnego to nie jest bo wszystkie regulacje działają tak więc żadna robota.
Zapomniałem tylko zapytać czy by mi boczków lepiej trzymających nie zrobił.
Jak już będę po sprawie to wkleje jakieś fotki i napisze co się tam w tych fotelach wyrabia.
-
same boczki :> to nie lepiej bylo caly fotel ???
-
Nie, właśnie chce sobie zostawić ten plusz, chce tylko boczki zrobić i to w skórze która ma fakturę deski rozdzielczej. Ten plusz jest w bardzo dobrym stanie, łatwo się czyści a i w zimie jakoś tak przyjemniej się siedzi na materiale niż na zimnej skórze, wiem coś o tym bo mam skórę w G.Vitarze, a ogrzewanie siedzeń nie od razu podwoduje że siedzisko jest ciepłe.
-
Mógłbyś mi podesłać na PW adres tego tapicera ? Bo też mam do obszycia przednie fotele , a ceny u niektórych zwalają z nóg :eek: