-
Sprężyny GTA do 2.5 v6
Robię zawieszonko, wymieniam wszyskie wachacze, łaczniki, i drążki kierownicze. Chciałem to wszystko potem lekko obniżyć mam felgi 17 telefony. Mam możliwość kupić sprężyny z amorami od GTA. Lub dopłacic i kupić zestaw dedykowany.... proszę o poradę którą opcje wybrać.
-
Dedykowany bo to ze coś pasuje to nie znaczy ze dobrze spełnia swoją rolę :P
-
Dedykowany do czego? Czym sie rozni jeden od drugiego?
-
Tak się zastanawiałem , bo 3,2 v6 ma podobną wagę przodu jak 2,5 v6. Powinna być troszeczkę sztywniejsza. A Dedykowane to te wszystkie które niby pasują do tego modelu. Tylko wedlug producentów jeden zestaw kit Sprężyna + amor pasuje do wiekszości wersji silnikowych. Tak naprawdę różnią sie one bardzo wagą .
-
Nie zawsze, jak kupujesz Eibachy to do TSów są inne niż do V6 i JTDków.
-
GTA jest od zwykłej 2,5 cięższa nawet o 90 kg (w zależności od wersji wyposażenia). Zawieszenie też jest inaczej skonfigurowane. Amortyzatory i sprężyny podejdą ale nie spełnią idealnie swojej funkcji. Poza tym chyba nie chcesz kupić nowych dedykowanych do GTA?! Jeśli natomiast spodziewasz się, że używane od GTA będą lepsze niż nowe dedykowane do 2,5, to jesteś w dość dużym błędzie. Przy czym założenie dobrych, nowych, krótszych sprężyn i amortyzatorów do nich przeznaczonych to spokojnie jakieś 3000-3500 zł.
Natomiast fakt, że niektórzy sprzedaffcy próbują ludziom wcisnąć amortyzatory i sprężyny z TS'a do V6 lub JTD to już inna bajka.
-
-
Link nie działa.
Co do springów to brałbym Eibach ProKit dedykowany do fałki. Sprawdzony cywilny zestaw.
-
-
Nie miałem doświadczenia z wyrobami tej firmy więc nie pomogę:P