-
GT 3.2 i sprężyny eibach
Witam.
Od dnia zakupu męczy mnie widok alfy z boku. Mam seryjne zawieszenie, nie jest mega wysoko ale mogło by być niżej. Miejsce pod silnikiem jest, więc wybór padł na sławnego eibacha.
Mam pytanie w związku z tym, o ile pogorszy się "komfort" o ile się w ogóle pogorszy. Często zamienniki renomowanych producentów okazują się być lepsze od fabryki.
Najbardziej zależy mi na opinii osób które które zmieniały springi na eibach prokit -30 mm, jakie wrażenia?
Pozdrawiam.
-
Jeśli do tego dojdą amortyzatory dedykowane do krótszych sprężyn to na komforcie wielkiej straty nie odczujesz. Oczywiście poprzeczne nierówności będą bardziej męczące ale za to prowadzenie będzie dużo lepsze.
-
Dziś mi przyszły Pro-Kit do 3.2, nie zakładam ich narazie, ale obnizenie jest dla Gt 3.2 rzędu 25mm, bo jest i tak nizej jak seria, wiec myślę że tutaj seryjne amorki dadzą radę w 100%, jak założe dam znać co i jak ale nieprędko;D
-
Łeeeee, to przyjdzie mi się przekonać samemu na wiosnę ;)
-
Ja Ci mogę napisać jedynie na przykładzie 156 z fałką ale pewnie w przypadku GT różnica będzie niewielka. Eibach ProKit to zaraz po sprężynach SP/Ti najbardziej komfortowy zestaw. U mnie najpierw była pełna seria, później sprężyny Sportpack na seryjnych amorkach, następnie Eibach ProKit na amorkach dedykawanych do Sportpacka a obecnie mam z przodu Eibacha a z tyłu H&R całość amorkach do sportpacka.
Jeżeli założysz Eibach ProKit na seryjne amorki to na komforcie stracisz niewiele i będzie się jeździć lepiej ale po paru kilomertach odczujesz że to nie za dobre połączenie i będziesz szukał sportowych amorków. Będzie trochę twardziej ale bez tragedii a jeżeli chodzi o prowadzenie to będzie o wiele lepiej.
Na EPK będzie trochę twardziej ale nie na tyle by powiedzieć że jest twardo.
-
b6 + ten eibach i uwierz mi taczek nie bedzie
-
Już kupione, ale na razie będzie musiało pojeździć na b4. Potem się zobaczy.
-
Czyli kurier dotarł:) Jak chcesz to mam jeszcze komplet B8 na zbyciu...
-
same sprężyny czy amory też?
-
Cytat:
Napisał
Belfer
Czyli kurier dotarł
No tak, nie potwierdziłem, ale skoro nie szukało Cię trzech łysych karków to znaczy że dotarły (trudniej o czas na montaż) dzięki.
A co do b8 to nie kuś , najpierw muszę się sam przekonać jak będzie na b4 ( z tyłu nóweczki wkładałem) a jak się okaże nieakceptowalne to raczej springi pójdą na handel i zainteresuje się gwintem.