-
Wymiana Oleju w silniku
W serwisie wymienli mi olej w silniku 2 litry, instrukcja podaje że powinno wejsć ponad 4L, u mnie weszło 2,5L i pokazuje max na wskaźniku (wskaźnik orginalny) czy to jest możliwe ?????
Aby się upewnić w serwisie spuszczali ten wymieniony olej jeszcze raz aby sie upewnić i wszyszło to samo :P
-
-
-
witam.
nie wiem jaki masz silnik, ale u mnie jak w sobote wymieniałem olej to weszło 3,2l, a następnie po jeździe próbnej dolałem jeszcze jakieś 0,5l do poziomu maksymalnego na bagnecie.
Także z resztek wynikałoby że zostało 0,3l.
pozdro
krzyzie
-
jesli masz silnik od CC 0,7 litra to te 2,5 litra jest oki :)
-
Jest to absolutnie niemożliwe, i każdy mechanik , który ma jakiekolwiek pojęcie o silnikach powinien zdać sobie z tego sprawe
-
olej
witam
posiadam 1,4 16v ts i na wymiane jest potrzebne 4,5 litra oleju , i tyle wchodzilo zawsze. nie moze byc inaczej
pozdrawiam
-
u mnie weszlo nie cale 5l ok 4,7, 1.4ts
-
-
Koledzy,
prawdopodobnie wymieniali olej poprzez odessanie przez bagnet.
Mechanior założył zakrótką rurkę ssącą i dlatego weszło tylko 2,5 l.
Miałem taki przypadek kiedyś - połaszczyłem się na wymianę gratis, musiałem pojechać do innego warsztatu zlać ten i zalać nowym bo "zlany z silnika" już do niczego się nie nadawał.
Proponuję kolego jeszcze raz udać się do warsztatu i niech wymienią Ci olej normalnie poprzez korek spustowy.
Tylko najpierw zakup w serwisie uszczelkę pod korek spustowy koszt w zależności od silnika (1,4 TS występowały dwa rodzaje) to około 20,00 zł.
pozdrawiam,
msl