Jako że u siebie mam manualne sterowanie klimatyzacją , myślałem nad zmianą panelu na taki z regulacją automatyczną (sam panel można kupić za dobre sianko) tylko pytanie jest czy wszystko będzie działać po podłączeniu ?
zmieniał już ktoś to ?
Printable View
Jako że u siebie mam manualne sterowanie klimatyzacją , myślałem nad zmianą panelu na taki z regulacją automatyczną (sam panel można kupić za dobre sianko) tylko pytanie jest czy wszystko będzie działać po podłączeniu ?
zmieniał już ktoś to ?
Nie będzie. Nie masz aktywatorów, komputer komfortu tez pewnie nowego panelu nie zobaczy..
pzdr, tadzikpl
Nie wiedzialem ze to jest aż tak skomplikowane :D
Zaznaczam że nie mam też infocenter na środku deski , rozumiem że kupno samego wyswietlacza i wlożenia (jesli sa kostki do podlaczenia) to też nie bedzie działać? W sensie wyświetlać jakieś bajery?
Zobacz czy masz wiązkę. Wg mnie powinno działać jak jest..
Gdzieś tu był temat o tym, w huk roboty. Mały_777 ale to jest kwestia montażu sterownia klimą z FL w starej desce przed FL i tam niestety podspodem wszystko się różni, miałem okazję rozbierać i jedną i drugą deskę i różnic jest sporo pewnie można przełożyć tylko czy kolega podoła ?? Bo gotowca na forum nie ma.
Odpowiadałem nt infocentera.
Z klimą może być trudniej ale myślę że do zrobienia.
Temat jest o FL tylko o ubogiej wersji. Wnioskuję po nazwie :)
Tak , polska uboga wersja , może nie uboga bo jest klima :D ale chciałbym jakiś niezbedny bajer sobie zamontować , zobacze jak to wygląda z tą wiązką ,tempomat rozumiem że też sprawa zwiazana jest z wiązką w kolumnie kierowniczej?
Nie widziałem wersji bez klimy :)
Tempomat - tak.
Mogę Ci nie odpłatnie pożyczyć panel na testy czy zadziała (jedynie pokryjesz koszty wysyłki). Jak co to dogadamy się na priv.
Sama klima to trzeba przetestować komputerem co manualna odczytuje a co w nowej brakuje czy jest błąd. Co do wyświetlacza to było opisane - sporo trzeba zmienić aby działało.