Cześć,
Czy jest tutaj ktoś z Rzeszowa lub okolic, kto jeździ Alfą 159 z silnikiem 1.8 MPI? Sąsiad przymierza się do zakupu takiej i chciałby podpytać o kilka kwestii osobiście.
Z góry dzięki!
Printable View
Cześć,
Czy jest tutaj ktoś z Rzeszowa lub okolic, kto jeździ Alfą 159 z silnikiem 1.8 MPI? Sąsiad przymierza się do zakupu takiej i chciałby podpytać o kilka kwestii osobiście.
Z góry dzięki!
z tego co wiem ten silnik jako jedyna benzyne w 9 mozna zagazowac. chyba jakos awaryjny nie jest tylko z tego co pisza na forum strasznie mulowaty ponoc ale tym bym sie nie przejmowal. W sumie ma 140 KM, moja ma 136 KM i wedlug mnie daje rade. Zalezy kto czego potrzebuje. Jak rakiety to i tak trzeba szukac czegos innego niz 9. Chyba na podkarpaciu nikt z forumowiczow takiego silnika nie ma
Plusy i minusy tego silnika sąsiad zna. Pozostaje jedynie kwestia "pomacania" takiego na żywo, ale chyba tak jak mówisz, ciężko będzie znaleźć taką 159.
Witam, osobiście mam od kilku miesięcy 159 z silnikiem 1.8 140 km.zapraszam do Przeworska.
Dzięki za info! Mógłbyś mi podać swój numer telefonu na PW?
Jasne
o prosze jednak sie ktos znalazl:D. To napisz cos moze o tym silniku jak to w koncu jest wedlug Ciebie?
poszukaj VectryC z 1,8 i bedziesz mial to samo
jeszcze pytanie ile wazy Vectra,a ile Alfa bo to tez moze miec znaczenie. Jezeli waga jest podobna to mozna tak zrobic
Powiem tak przed zakupem wiedziałem w co się pakuję:)Wydaje się jakby było około 120 KM. Moja 147 JTD 115 KM już lepiej się zbiera i dużo mniej pali a gazu nie będę zakładał pomimo że jak najbardziej się nadaje. Nic nowego nie napisałem, w końcu to nudny silnik i mało komu wystarczy. Vectra ma prawie ten sam silnik, w 159 zastosowano zmienne fazy przez co ma troszkę więcej koników( z tego co kiedyś wyczytałem)
pozdrawiam