-
Jaki alarm wybrać?
Cześć, w mojej belli 2004 nie mrugała kontrolka alarmu koło schowka nad konsolą środkowa. Po wizycie u mechanika okazało się, że nie mam centralki z tyłu w bagażniku (czy czegoś takiego jeśli dobrze zrozumiałem). Jaki alarm polecacie kupić do 166ki ?? Może ktoś miał podobny problem i podzieli się swoją wiedzą. Będę wdzięczny za link do sklepu/ aukcji. Pozdrawiam !
-
Zapytam tak serio? Potrzebny Ci jest do czegoś ten alarm ? Fabryczny alarm nie był standardem, a opcją przy zakupie.
-
jakby mi nie był potrzebny to bym nie pisał na forum :)
-
uniwersalny bezpilotowy z allegro. zamkniesz sie w 100zl z wysylka.
-
Alarm to straszak. Ale co z tego jak mi radio ukradli w 40s. Mam gdzieś nagranie wideo, wszedł jak do swojego :)
Polecam coś a'la odcinki lub tracker gps. Albo połączenie wszystkiego.
-
-
Ktoś zna przypadek włamania do 166????? :sarcastic: po radio? :lol: Chyba że ktoś 10 000 w gotówce na fotelu zostawił...... O kradzieży też nie ma mowy :) na co to komu? :lol: a jeżeli już wozisz gotówkę luzem na kanapie albo na dzielni jest branie na tą furę :sarcastic: to najlepiej tak jak mały napisał. Skuteczny to indywidualny albo z GPS. Możesz dorzucić czujniki ruchu jak ma Ci miałczeć po wybiciu szyby. Taki zestawik kupisz za te kilkadziesiąt złotych (z czujnikami), będzie Ci nawet diodą mrygał :) a zabezpieczenie przed ruszeniem zrób jakieś zmyślne o którym tylko Ty będziesz wiedział.
Fabryczny alarm miał czujniki ruchu w podsufitce (za tymi krateczkami w prawo i w lewo). Do tego kabelkologia, moduł, syrena i jeszcze nie wiem czy gdzieś wstrząsowy nie był. Fabryczny mało warty i trudny do odtworzenia.