-
Witam
Takie szybkie pytanko... od czego jest bezpiecznik F24 w skrzynce bezpieczników pod maską koło akumulatora. Nie mam tam żadnego napięcia a mam tam podłączone zasilanie od świateł do jazdy dziennej.
oczywiście uprzedzę wszystkie pytania i stwierdzenia... nie ma go opisanego w instrukcji
-
1 załącznik(i)
w sumie to już nie ważne bo jednak znalazłem tam zasilanie... jest 12v, ale problem ze światłami do jazdy dziennej mam dalej.
Skoro jest plus to musi brakować masy. Jednak nie bardzo rozumiem tą całą moją instalację świateł dziennych.
Plus jest podpięty do tego bezpiecznika F24 (i jak ustaliłem jest tam 12v), minus jest za to podpięty do wtyczki od postojówki po prawej stronie (ale po co i jak to działa że działa to ja nie wiem)
Może ktoś ma jakiś pomysł?
Dodano po 26 minutes:
przejrzałem jeszcze reflektor od tyłu i zauważyłem że źle napisałem. Masa nie jest podpięta pod postojówkę tylko jest wpięta we wtyczkę zaznaczoną na zdjęciu.
Załącznik 152900
-
To wtyczka pewnie od poziomowania, złap mase z nadwozia dla pewności.
-
Ja również podpiałem LEDY pod bezpiecznik F24 i nie ukrywam że chciałbym się dowiedzieć od czego on jest? Tak jak pisał autor wątku w instrukcji nie jest on opisany...
-
Panowie odkopie tego starocia ale jestem na etapie podłączania dziennych i jedyne napięcie po stacyjce na bezpieczniku w skrzynce koło akumulatora to ten nieszczęsny F24. Pytanie do czego on jest? Nigdzie nie ma informacji za co jest odpowiedzialny.... ktoś cos wie?
-
F24 jest do skrzyni automatycznej